Google запускає експериментальну мережу Shoelace

3 хв. читання
shoelace

Можна подумати, що з огляду на те, що Google+ дійсно не мала особливого успіху в Інтернеті, Google не буде надто прагнути створити іншу соціальну мережу. Але так вважати було б неправильно, оскільки експериментальний “підрозділ-інкубатор” Google Area 120 створює гіперлокальну соціальну мережу під назвою Shoelace (дослівно – “шнурок”) (через TNW). Так пише сайт 9to5google.com.

Зрозуміло, що ми не маємо достатньо варіантів локальних соціальних мереж з локальним же досвідом у Twitter, Facebook, Instagram і т.д. (вони дуже глобалізовані насправді). Shoelace спрямована на збільшення вашої групи друзів, зіставляючи вас з людьми з однаковими інтересами та хобі на місцях.

Ви можете створювати списки подій або заходів, а також запрошувати друзів і незнайомців до вас. Shoelace також повідомлятиме вам про події та заходи, які можуть Вас зацікавити.

На даний момент, додаток має лише тестовий вигляд та реєстрацію за запрошеннями, з запуском в Нью-Йорку і окремих околицях (про інші міста США та інші країни буде повідомлено додатково). Можна роздумувати, чи буде Shoelace отримувати більш широке розгортання за межами більш густонаселених районів, оскільки місце розташування є справжньою точкою продажу цього досвіду.

Shoelace запускатиметься лише за допомогою мобільного додатка для iOS і Android, і ми не знаємо, чи матиме ця соціальна мережа майбутнє. Будучи експериментальним додатком, це означає, що він, можливо, не побачить ширшого впровадження. Він може працювати так само, як і подібні додатки виробництва  Area 120, які були поглинуті іншими додатками та службами Google. Наприклад, додаток Reply, який додав смарт-відповіді до ваших додатків – випущений лише минулого року.

Якщо ви перебуваєте в Нью-Йорку, ви можете завантажити Shoelace за допомогою програми Google Play та випробувати його можливості.

Також нагадаємо, що робота алгоритмів у Facebook стане зрозумілішою для користувачів. Щоб дізнатися, чому той чи інший пост з’явився у Вас у новинній стрічці, досить буде натиснути на плашку “Чому я бачу це?”. Раніше ця функція була доступна тільки для рекламних публікацій.

А Twitter тестує нову функцію, яка дозволяє користувачам спілкуватися між собою, як в мессенджері. При цьому репліки-твіти користувачів маркуються кольором, що досить зручно, якщо у розмові більше двох учасників.

 

Поділитися
Exit mobile version