Google запустить власний інтернет-банкінг у 2020 році

3 хв. читання
Google

Оскільки багато технологічних компаній намагаються вийти на поле гри у сферу фінансів, спроби Google зробити те саме можна було передбачити заздалегідь. Google сьогодні підтвердив, що незабаром почне пропонувати перевірку екаунтів по своїй базі користувачів, кому можна запропонувати стати учасником тестування. Всередині корпорації ця нова послуга має назву Cache, і, здається, “великий G” має плани запустити її у 2020 році. Про це пише Slashgear.

Цезар Сенгупта, який займає посаду віце-президента та генерального менеджера з питань платежів та наступного мільярда користувачів, сьогодні підтвердив фінансові амбіції компанії у The Wall Street Journal. Google, очевидно, об’єднається з Citigroup та Stanford Federal Credit Union, щоб запропонувати це тестування. Сенгупта зазначив, що Google не намагатиметься самостійно розбудовувати інтернет-банкінг, як деякі інші компанії.

“Зовнішній підхід передбачає глибоке партнерство з банками та фінансовою системою”, – сказав він. “Це може бути трохи довший шлях, але він більш стабільний”.

Конкуренти Google, однак, вирішили зробити дещо інакше, пропонуючи самостійно розроблені фінансові послуги своїм клієнтам. Apple, звичайно, співпрацювала з Goldman Sachs на початку цього року для запуску кредитної картки, тоді як Facebook розглядає запуск власної криптовалюти. Пропонування чекових рахунків може здатися не таким вже й сміливим кроком порівняно з криптовалютами та кредитними картками, але зрозуміло, що Google хоче підсилити свої фінансові пропозиції поступово, а не робити швидкий запуск такого проекту.

У будь-якому випадку,  представники компанії ще не знають, чи будуть перевіряти екаунти Google на можливість щось оплатити, але вже є інформація, що клієнти зможуть отримати доступ до цих облікових записів через Google Wallet. Проект також залишає відкриті двері для партнерства Google з більшістю банків у майбутньому –  поза межами Citigroup та Stanford Federal Credit Union.

Нагадаємо, починаючи з  7 листопада, Microsoft почала поставляти  гарнітуру доповненої реальності HoloLens другого покоління  клієнтам, які попередньо замовили пристрій.

Окрім цього, дослідники з безпеки виявили низку уразливостей в прошивці декількох маршрутизаторів Cisco для малого бізнесу.

Також кіберполіція викрила колишнього адміністратора одного з відомих хакерських форумів. 33-річний мешканець Чернігова раніше проходив службу у лавах Збройних сил України, обіймаючи посаду інженера комп’ютерних мереж.

Зверніть увагу, дії в Інтернеті передбачають обмін певною особистою інформацією чи конфіденційними даними, які у разі вашої неуважності можуть опинитися в руках зловмисників. Для забезпечення захисту Ваших персональних даних під час роботи в Інтернет-мережі дотримуйтесь основних правил кібергігієни.

До речі, на Pwn2Own 2019 Токіо за два дні змагань “зламали” пристрої Amazon Echo, Xiaomi Mi9 та Galaxy S10. Хакери заробили $ 315 тисяч, загальний фонд призових заходу –  $ 750 тисяч.

Поділитися
Exit mobile version