GPS, прощавай? Винайшли нову глобальну систему навігації

1 хв. читання

Супутникова система навігації GPS відходить у минуле з появою нової системи адресації What3Words, яка здатна показувати координати з точністю до 3Х3 метри, пише seMobile.

Як працює?

Розробники  What3Words усю Земну кулю розбили на сітку квадратів площею 3Х3 метри кожний (загальна кількість  квадратів становить  57 трильйонів) і кожній ділянці дали назву, яка складається з трьох випадково вибраних слів на мові користувача. Наприклад, ///кінь.маршал.горошок.

Дану систему можна використовувати як для бізнесу, так і у власних цілях. За її допомогою прокладають маршрути для дронів та безпілотного транспорту. Наприклад, у Великій Британії What3Words допомагає кареті швидкої допомоги вчасно приїхати на виклик.

Поки система підтримує тільки вісім мов: англійську, французьку, російську, іспанську, португальську, німецьку, турецьку та шведську. Систему What3Words уже використовують деякі служби доставки, а також автовиробники. Наприклад, Mercedes-Benz побудував на ній свою нову інформаційно-розважальну систему MBUX.

Для користування системою What3Words можна встановити на свій смартфон цей застосунок.

Поділитися
Exit mobile version