Чому iOS15 все ще краща за Android? ОГЛЯД

7 хв. читання

Шанувальники Android люблять жартувати про те, як Apple надає функції iPhone після того, як вони стали доступними на інших платформах. Але є одна сфера, в якій iOS випереджає Android, і розрив тільки збільшується – мова йде про конфіденційність.

Конфіденційність є великою проблемою для смартфонів, і Apple виступає проти відстеження. Нові засоби керування відстеженням програм у iOS 14.5 дуже засмутили компанії, шо мають дохід від реклами, такі як Facebook. Це хороший знак того, що Apple йде правильним шляхом, повідомляє HowToGeek.

Багато нових функцій конфіденційності iOS пов’язані з “дозволами”. Додаток має отримати “дозвіл” на такі дії, як доступ до Вашого місцезнаходження, використання мікрофона тощо. Android пройшов шляхом поступових обмежень, які регулюються цими дозволами, але iOS йде ще далі.

Дозволи на ідентифікацію за місцезнаходженням – це велика сфера, де Apple насправді підштовхнула Google покращити конфіденційність в Android. iOS 13 запропонувала кілька нових варіантів дозволу на місцезнаходження, включаючи можливість обмежити додаток використовувати Ваше місцезнаходження лише один раз або лише тоді, коли Ви активно використовуєте додаток.

New popup for location tracking in iOS 13

Apple і Google фактично мали однакові позиції з цього питання. Android 11 та iOS 13 були випущені приблизно в той самий час, і обидві містили нові параметри дозволу на розташування.

Однак Apple не зупинилася на досягнутому. iOS 14 була випущена в червні 2020 року з можливістю вимкнення “точного” розташування. Таким чином, Ви все ще можете використовувати програми, які мають функції визначення місцезнаходження, не повідомляючи точного точного місцезнаходження. Android 12, реліз якого запланований на осінь 2021 року, отримає цю саму функцію.

Інший приклад – індикатори конфіденційності, які були додані в iOS 14 у вересні 2020 року. У кутку екрана під час використання програмою мікрофона або камери з’являється невелика оранжева або зелена крапка. Android 12 також отримує дуже схожу функцію.

Дозволи – це лише одна з сфера, де Apple посилює свої позиції у конфіденційності. Ми вже згадували, що Facebook не задоволений деякими новими правилами Apple, і це пов’язано зі страшним терміном, який нікому не подобається: “відстеження”.

iOS 14.5 викликала великий ажіотаж, змусивши програми запитувати користувачів, чи хочуть вони дозволити додатку відстежувати їх активність. Цей тип відстеження традиційно використовується додатками в рекламних цілях. Очевидно, що якщо дати вибір відстежувати чи ні, більшість людей вирішать, що цього не буде. Отже, Facebook вже скаржиться з цього приводу.

З боку Android це неможливо налаштувати так само. Додаткам не потрібно просити дозволу відстежувати Вас, і кожен пристрій Android має “Рекламний ідентифікатор”. Користувачі можуть скинути цей ідентифікатор та відмовитися від персоналізованої реклами, але вони повинні зробити це самостійно. У цьому Andt (Однак Google обіцяє до кінця 2021 року більше контролю відстеження реклами для користувачів Android.)

Значна частина бізнесу Google залежить від продажу реклами. Apple на цьому заробляє значно менше. Певним чином, це безпрограшний варіант для Apple. іPhone стає більш привабливим для людей, що турбуються про конфіденційність, і в той же час Apple робить крок у бік компаній, які застосовують відстеження, щоб продавати цільову рекламу.

Зрозуміло, що конфіденційність – це нинішнє поле битви Apple. Це поширена тема в багатьох маркетингових кампаніях компанії. Все більше людей приходить до усвідомлення того, що конфіденційність – це те, про що вони повинні дбати. Apple робить все можливе, щоб скористатися цим.

Google може відставати в цій сфері, але також очевидно, що компанія усвідомлює важливість конфіденційності в очах споживачів. Android неухильно вдосконалюється, створюючи більш функціональні запити на дозвіл і слідуючи прикладу Apple щодо таких речей, як відстеження місцезнаходження.

Apple хоче, щоб покупці нових смартфонів думали про конфіденційність, і на даний момент чіткий вибір – це iPhone. Google має багато чого наздогнати, якщо хоче, щоб Android бачили такою ж надійною ОС.

https://youtu.be/8w4qPUSG17Y

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version