Зловмисники експлуатують уразливість нульового дня в продуктах Microsoft

3 хв. читання
Microsoft 3

Microsoft повідомила про активно експлуатовану уразливість CVE-2021-40444 в компоненті Microsoft MSHTML, що є невід’ємною частиною сучасних ОС сімейства Microsoft і основою движка браузера Internet Explorer.

Уразливість зачіпає функціонал роботи з ActiveX компонентами і експлуатується шляхом установки і запуску шкідливого ActiveX компонента з документа Microsoft Office. Для успішної експлуатації уразливості потрібно, щоб жертва відкрила шкідливий файл і щоб підтримка ActiveX компонентів не була відключена на рівні ОС.

Уразливості піддаються всі підтримувані версії користувацької і серверної ОС – від Microsoft Windows 8.1 і Windows Server 2008 до Windows 10 21H1 і Windows Server 2019.

В якості тимчасового рішення виробник рекомендує оновити Microsoft Defender Antivirus і Microsoft Defender for Endpoint до версії 1.349.22.0 або вище, або вимкнути можливість установки ActiveX компонентів в ОС.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version