Хакер вкрав 25 мільйонів доларів у криптовалюті, а потім повернув всю суму

3 хв. читання

Нещодавно спеціалісти з кібербезпеки повідомили про загадковий напад: хакер вкрав 25 мільйонів доларів у криптовалюті, а потім повернув кошти через два дні. Дані свідчать, що кошти в різних криптовалютах були вилучені з платформи DForce в Китаї.

DForce – це онлайн-сервіс, який дозволяє користувачам здійснювати різноманітні криптовалютні операції.

Злочин відбувся таким чином, що в Ethereum взяли суму 10 мільйонів доларів, в той же час ще 10 мільйонів доларів в цифрових монетах, що були прив’язані до долара США, і 4 мільйони доларів в іншій криптовалюті. Приблизно така ж сума була повернута, хоча в іншій комбінації криптовалют, пише BBC.

“Хакери намагалися зв’язатися з нами, і ми маємо намір вступити в дискусію з ними”, – написав засновник DForce, Міндао Ян, у своєму блозі незабаром після нападу.

Злочин приніс досить великі збитки компанії. Більшість клієнтів занепокоїлася станом своїх активів через ситуацію, яка склалася.

“Ця атака завдала шкоди не лише нашим користувачам, партнерам та моїм співзасновникам, а й особисто мені. Мої активи також були викрадені під час атаки”, – додає Міндао Ян.

У технічному блозі, присвяченому попередженню кібератак, компанія PeckShield пояснила, як зловмиснику вдалося вкрасти криптовалюту і обійти систему DForce.

По суті, зловмисник нібито зміг забрати кошти, переконавши систему, що гроші якимось чином повернулися, але насправді рахунки вже були спустошені.

cryptocurrency mining

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону

Поділитися
Exit mobile version