Huawei масово скуповує деталі для смартфонів, які невдовзі підпадуть під санкції США

4 хв. читання
huawei 3

Huawei Technologies запасається комплектуючими для виробництва мобільних чипів у зв’язку з забороною американської влади на постачання китайській компанії компонентів, що містять американські технології, пише Nikkei Asian Review.

17 серпня цього року американська влада практично заборонила компаніям у всьому світі поставляти Huawei компоненти в рамках нових контрактів без наявності спеціальної ліцензії. Постачальники можуть відвантажувати продукцію через раніше підписані контракти, але зробити це вони повинні до півночі 14 вересня.

Йдеться про мобільні процесори 5G, Wi-Fi-модулі, радіочастотні чипи, контролер дисплеїв і інші компоненти від ключових виробників, таких як MediaTek, Realtek, Novatek і RichWave.

Згідно з інформацією видання, щоб встигнути до крайнього терміну, відвантаження відбуваються в прискореному режимі, причому деякі постачальники навіть погоджуються постачати недопрацьовану або непротестовану продукцію. У деяких випадках із виробниками було узгоджено спрощення процедур контролю якості, маніпуляцій зі збірки або навіть обумовлено постачання цілісних напівпровідникових пластин (wafers) ще не розділених на окремі кристали.

За словами джерел, зараз Huawei знаходиться “в хаотичному режимі виживання”, аби поповнити запаси представники компанії дзвонять постачальникам в позаурочний час або проводять наради посеред ночі.

Як відзначають аналітики, якщо у виробника вичерпається запас комплектуючих, в майбутньому році постачання пристроїв Huawei можуть впасти на 75%.

На запит видання в MediaTek заявили, що компанія буде слідувати світовим правилам торгівлі і не має наміру постачати неготову продукцію або чипи, які не пройшли тестування.

Представники самої Huawei відмовилися коментувати ситуацію.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version