Ілон Маск анонсував трансляцію роботи пристрою типу мозок-комп’ютер

4 хв. читання
Neuralink

Новий інтерфейс типу мозок-комп’ютер, який повинен допомогти людям, які втратили здатність ходити, говорити і чути, відбудеться під час прямої онлайн-трансляції. Презентація розпочнеться 29-го серпня о 2:00 ночі за київським часом. Про це написав Маск в твіттері.

Поки не зовсім зрозуміло, що саме приготували розробники: імовірно, мова йде про другу версію роботизованою установки Neuralink.

Посилання на трансляцію бізнесмен не надав. Перша і поки остання трансляція Neuralink проводилася на офіційному YouTube-каналі компанії рік тому.

Neuralink була заснована Маском в 2016 році. Компанія займається створенням імплантувати в мозок чипа-імплантата, що працює в зв’язці з комунікаційним пристроєм. У травні цього року бізнесмен заявив, що технологія майже готова до застосування на людях.

Випробування розробки проходили на тваринах, тоді фахівцям компанії вдалося імплантувати в мозок щурів близько 1,5 тисячі електродів. Кожен з них приблизно вчетверо тонше за людську волосину. Спеціальний процесор у змозі обробляти інформацію з 10 тисяч електродів, а його розміри складають 4х4 мм.

Раніше Маск порівнював роботу Neuralink зі швейною машинкою, яка забезпечує прямий зв’язок між мозком і комп’ютером. Передбачається, що ультратонкі (від 4 до 6 мікрометрів) “нитки” з електродами будуть зчитувати активність кори мозку і передавати ці дані на невеликий пристрій, розташований за вухом. Технологія, стверджує підприємець, допоможе повернути рухливість людям з повним пошкодженням спинного мозку.

За словами підприємця, кінцева мета цієї розробки полягає в тому, щоб налагодити прямий зв’язок між мозком і комп’ютером.

Підприємець і засновник компанії SpaceX Ілон Маск раніше заявляв , що мозкові чипи, над створенням яких працює його стартап Neuralink, дозволять людям чути звуки, які раніше були за межами звичних частот.

Вперше Маск на початку березня заявив що його компанія Neuralink готова найближчим часом впровадити чип у мозок людини. Мільярдер пояснив, що імплант встановлюється під кістки черепа, з’єднується з мозком за допомогою електродів і починає виконувати функції людського органа.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version