Huawei P30 Pro в поганих руках стає небезпечним для оточуючих

2 хв. читання
huawei p30

П’ятдесятикратний цифровий зум в останніх моделях смартфонів Huawei P30 Pro дозволяє читати написи і робити знімки невеликих тварин на відстані сотень метрів. Незважаючи на зручність цієї функції, на думку експертів вона містить серйозну загрозу конфіденційності даних. Наприклад, з її допомогою, перебуваючи на пристойній відстані, зловмисники зможуть непомітно знімати, як користувачі вводять свої PIN-коди на банкоматах, пише SecurityLab.

Безумовно, професійні фотоапарати і телескопи також володіють подібним функціоналом, але на відміну від смартфонів вони не такі доступні і не вміщаються в кишеню. Коли людина з телескопом спробує зняти банкомат, то відразу ж приверне до себе увагу. Чого не скажеш про того хто стоїть через дорогу з телефоном в руках.

Керівник відділення міжнародної політики в кіберпросторі Австралійського інституту стратегічної політики (Australian Strategic Policy Institute, ASPI) Фергус Хенсон (Fergus Hanson) назвав повсюдну доступність подібних технологій “революційним стрибком” у розвитку технологій. Однак в той же час у злочинців з’явилося безліч нових можливостей.

“Всі в буквальному сенсі перетворилися в потенційних шпигунів. Навіть якщо вам здається, ніби навколо вас нікого немає, це ще не означає, що кожен ваш рух не відстежується”, – зазначив Хенсон в інтерв’ю журналістам ABC.

У Південній Кореї підглядання через камери стало справжньою епідемією. У 2017 році в правоохоронні органи країни надійшло понад 5 тисяч скарг на приховану зйомку інтимних сцен. Для порівняння, в 2012 році цей показник був на рівні 2,4 тис.

Нагадаємо, Microsoft розіслала повідомлення електронною поштою, які інформували власників облікових записів Outlook про злам для деяких користувачів.

До речі, про нову фішингову атаку у месенджері WhatsApp попереджають експерти антивірусної компанії ESET. Користувачів спонукають встановити шкідливе розширення, яке нібито призначене для зміни кольору інтерфейсу.

Також  користувачі пристроїв macOS – у небезпеці. Загрозу під назвою OSX/OceanLotus.D поширює кіберзлочинне угрупування OceanLotus.

Окрім цього, новий вид шахрайства за допомогою повідомлень електронної пошти поширюється в в Інтернеті. У листах стверджується, що пристрій інфіковано, а жертву зафіксовано на відео під час перегляду сайтів інтимного характеру. Мета зловмисників – вимагання грошей у користувачів.

Поділитися
Exit mobile version