Huawei заборонили використовувати microSD або SD-карти

2 хв. читання
huawei os 4

Компанія Huawei позбавлена можливості використовувати у своїх продуктах карти microSD або SD-слоти. Сталося це через те, що китайську компанія виключили з SD Association через санкції, уведені урядом США.

Як повідомили Android Authority представники SD Association, через постанову уряду США Huawei була виключена зі списку членів організації. За словами виробника, виключення з SD Association жодним чином не торкнеться поточних користувачів пристроїв Huawei з microSD-картами. Однак компанія не уточнює, чи будуть карти надалі використовуватися в її продуктах.

Варто відзначити, що виключення з асоціації не стане для Huawei катастрофічним, оскільки компанія вже кілька років відходить від використання SD-карт у своїх телефонах. У мобільних пристроях компанії, зокрема флагманських, використовуються карти розробленого Huawei формату NanoMemory, які менше ніж microSD за розміром.

“Тимчасові обмеження” щодо китайської компанії також ввела організація Wi-Fi Alliance. Huawei, як і раніше, може використовувати розроблені нею стандарти, але не має права брати участь в їх розробці.

SD Association – некомерційна організація, що встановлює стандарти для карт пам’яті з метою спрощення використання та оптимізації роботи побутової електроніки. SD Association була заснована в січні 2000 року компаніями Panasonic, SanDisk і Toshiba. Випускати пристрої з microSD або SD-картами і кард-рідерами можуть тільки виробники, які є членами SD Association.

Wi-Fi Alliance – об’єднання найбільших виробників комп’ютерної техніки і бездротових пристроїв Wi-Fi. Альянс розробляє сімейство стандартів Wi-Fi-мереж (специфікації IEEE 802.11) і методи побудови локальних бездротових мереж. Це промислова група, до якої входять усі основні виробники бездротового обладнання Wi-Fi.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ, яким заборонив американським компаніям використовувати телекомунікаційне устаткування від постачальників, яких адміністрація розглядає як загрозу національній безпеці.

Також повідомлялося, що великі американські корпорації Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. призупиняють постачання своїх продуктів та програмного забезпечення китайській телекомунікаційній компанії Huawei.

Окрім цього, сподівання Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android.

Поділитися
Exit mobile version