Instagram спростить процес відновлення облікових записів

2 хв. читання
instagram d 850

Instagram взялася до тестування нового способу відновлення зламаних облікових записів, він повинен спростити процес для користувачів, повідомляє Endgadget.

Для відновлення доступу до облікового запису Instagram буде запитувати різну інформацію (таку, як адреса електронної пошти або номер телефону, зазначені при реєстрації). Далі користувач отримає шестизначний код. Соцмережа заборонить використовувати ці коди для відновлення облікового запису за допомогою іншого пристрою.

Новий підхід забезпечить можливість відновлення зламаного облікового запису навіть в тому випадку, якщо зловмисник змінив ім’я користувача і контактну інформацію. Для цього Instagram введе “заморозку” імені облікового запису – після зміни імені користувачем або його зміни в результаті зламу в певний періоду часу ніхто не зможе зайняти старе ім’я екаунта.

На даний момент незрозуміло, коли новий метод буде реалізований для всіх користувачів, однак блокування імені вже доступне для всіх власників пристроїв на базі Android і частково користувачам iOS.

У Instagram розраховують, що за допомогою нового методу користувачі зможуть самостійно відновлювати облікові записи в додатку, не звертаючись до команди безпеки, як це відбувається зараз.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version