Оновлення для Microsoft призводить до збою в процесі завантаження

2 хв. читання
windows 10 install

Microsoft визнала наявність помилки в оновленні для Windows 10 October 2018 Update (версія 1809), через яке на деяких пристроях може виникати збій процесу завантаження. Зокрема, після встановлення оновлення під номером KB4503327 замість робочого столу відображається чорний екран.

Як наголошується в повідомленні на порталі техпідтримки компанії, проблема проявляється тільки після першого перезавантаження після встановлення оновлення. Якщо перезавантажити комп’ютер повторно, процес завантаження проходить без проблем.

Помилка зачіпає Windows 10 (версія 1809), Windows 10 Enterprise LTSC 2019 і Windows Server 2019. Схожа проблема спостерігалася в Windows 10 April 2018 Update (версія 1803) після встановлення оновлення KB4503286.

При появі чорного екрану Microsoft рекомендує виконати примусове перезавантаження комп’ютера (за допомогою кнопки на корпусі або комбінації клавіш Ctrl+ Alt+Delete).

В цей час інженери Microsoft працюють над вирішенням проблеми, проте в компанії не уточнили терміни випуску відповідного оновлення.

Для того щоб визначити, чи встановлено на комп’ютері оновлення KB4503327, потрібно натиснути на кнопку “Пуск” і набрати команду winver, якщо номер збірки ОС 17763.557 – оновлення було встановлено.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version