Кібершахраї вимагають кошти, лякаючи фейками про коронавірус

3 хв. читання
coronavirus ukraine

Кіберзлочинці не полишають намагань залякати користувачів інформацією щодо поширення COVID-19. Суть нових шахрайських кампаній – це організація фейковий благодійних акцій, спрямованих на збір коштів для допомоги постраждалим від коронавірусу.

Про це повідомляє компанія ESET.

Перший тип кампаній спрямований на користувачів, що бажають отримати підтримку на тлі кризи і пандемії. Користувачі отримують повідомленнями з пропозицією отримати продовольчий набір – для цього потрібно поширити інформацію. При цьому проводиться спроба встановити на пристрій жертви рекламне програмне забезпечення, за допомогою якого злочинці монетизують свої дії.

Новини

В інших випадках зловмисники вдаються до шантажу і загрожують заразити коронавірусом, якщо користувач не переведе потрібну суму “пожертвування”. Жертва отримує лист нібито від сусіда, який хворий COVID-19 і перебуває у важкому стані.

Фахівці з кібербезпеки рекомендують не піддаватися загальній паніці і дотримуватися базових правил цифрової гігієни. Визначити шахрая і своєчасно запобігти кібератаці допоможе комплексне антивірусне рішення з додатковими модулями фільтрації e-mail, антиспамом і антифішинг.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність та комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version