Як захистити Google Диск за допомогою Touch ID або Face ID?

5 хв. читання

Зберігання важливих та чутливих документів на Диску Google – це не найбезпечніший спосіб захисту Ваших даних, але Ваш iPhone та iPad можуть допомогти вдосконалити захист.

На жаль, Google не пропонує розширені параметри безпеки на своєму додатку “Диск” для Android або в Інтернеті. Увімкнення двофакторної аутентифікації у Вашому обліковому записі Google – це найкраща пропозиція для того, щоб захистити Ваші файли у ”хмарі” від сторонніх людей, пише How-To Geek.

Як додати Face ID або Touch ID до мобільного додатка хмарного сховища?

  • Почніть з відкриття програми “Диск” на Вашому iPhone або iPad. Використовуйте вбудований пошук Apple, якщо Ви не можете його знайти на головному екрані.

signal attachment 2020 05 06 160717 012

  • Далі торкніться піктограми меню.

  • У меню виберіть параметр “Налаштування”.

  • Торкніться кнопки “Екран конфіденційності”, яка знаходиться в середині екрана.

  • Тепер Ви можете прочитати більше про функцію екрана конфіденційності. Якщо Ви хочете ввімкнути цю функцію, увімкніть опцію “Екран конфіденційності”.

На вашому iPhone або iPad з’явиться спливаюче вікно з проханням надати програмі Google Диск дозвіл доступу до Face ID або Touch ID на Вашому пристрої. Натисніть кнопку “ОК”, щоб дозволити.

Наступного разу, коли Ви вийдете та знову відкриєте додаток Google Диск, Ви побачите екран, подібний до наведеного нижче. Підтвердіть автентифікацію, використовуючи обличчя або відбиток пальця для доступу до програми хмарного зберігання.

Тепер, коли налаштування екрана конфіденційності ввімкнено, Ви побачите кілька нових опцій для подальшого налаштування функції.

За замовчуванням функція “Екран конфіденційності” блокує додаток “Диск” у момент, коли Ви заблокуєте дисплей свого iPhone або iPad або залишите його. Якщо Ви хочете додати затримку часу, торкніться опції, що відповідає переліку “Затримка”.

Тут Ви можете вибрати “Негайно”, “Через 10 секунд”, “Через 1 хвилину” та “Через 10 хвилин”. Виберіть один із варіантів, а потім натисніть стрілку Назад.

Якщо Ви не довіряєте Face ID або Touch ID, щоб захистити свої файли, що зберігаються на Диску, Ви можете вимагати пароль для блокування екрана телефону або планшета для входу в програму.

Повернувшись до меню налаштувань “Екран конфіденційності”, натисніть на синє посилання “Відкрити налаштування системи”.

Ви перейдете до розділу Диска в меню налаштувань вашого iPhone або iPad. Тут ви можете вимкнути дозвіл на використання Face ID або Touch ID.

Якщо налаштування безпеки вимкнено, наступного разу, коли Ви відкриєте додаток Google Диск, Вам потрібно буде ввести пароль блокування екрана пристрою.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК БЕЗПЕЧНО КУПУВАТИ ВЖИВАНУ ТЕХНІКУ? ПОРАДИ

ЯК НАЛАШТУВАТИ СПІЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ФАЙЛІВ В ICLOUD? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИКОНАТИ РЕЗЕРВНЕ КОПІЮВАННЯ ДАНИХ НА ПРИСТРОЯХ IOS ТА ANDROID? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИМКНУТИ “ШПИГУНСЬКЕ ПЗ” У БРАУЗЕРІ FIREFOX?

До речі, представники кіберзлочинної спільноти розповіли виданню CyberNews про шахрайську схему з Facebook і PayPal, що приносить $1,6 млн доходу на місяць. Відмінною рисою цієї схеми є те, що жертва сама добровільно переводить гроші шахраям.

Стало відомо, що Xiaomi офіційно анонсувала нову версію фірмової оболонки MIUI 12 на базі Android 10 на честь 10-річчя від дня заснування свого бренду. Нова версія MIUI отримала візуальні зміни, а також безліч нових анімацій, покращений темний режим і більш детальні налаштування конфіденційності тощо.

Зверніть увагу, що більшість користувачів вважають, що використання складного PIN-коду та біометричних даних забезпечує всебічний захист месенджерів. Однак після інфікування телефона Джеффа Безоса, засновника інтернет-компанії Amazon, за допомогою шкідливого відео, яке було надіслане через WhatsApp, серед користувачів постало питання безпеки смартфона та захисту цього додатку.

Facebook випустила додаток для відеодзвінків Messenger Rooms, що дозволяє додавати в віртуальну кімнату до 50 осіб. У своєму блозі компанія особливо підкреслила безпеку Messenger Rooms. Але це не зовсім так.

Дезінформація про коронавірус “затоплює” Інтернет. Експерти закликають громадськість практикувати “гігієну інформації”. Ми зібрали поради того, що Ви можете зробити, щоб зупинити поширення фейків і паніки в Мережі.

В глобальній Мережі з’явилася інформація про нову операційну систему Windows 20, реліз якої може статися вже в кінці цього року, або ж на початку наступного. Новітня платформа містить у собі масу відмінностей від доступної зараз, тому вона гарантовано всіх порадує.

Поділитися
Exit mobile version