Китайський виробник дронів тимчасово призупиняє діяльність в Росії та Україні

2 хв. читання
dron

Китайський виробник дронів DJI у вівторок опублікував повідомлення, в якому заявив, що призупиняє операції в Росії та Україні.

«DJI внутрішньо переоцінює вимоги щодо відповідності в різних юрисдикціях», – йдеться у записці .

«Очікуючи поточний огляд, DJI тимчасово призупинить будь-яку підприємницьку діяльність в Росії та Україні. Ми співпрацюємо з клієнтами, партнерами та іншими зацікавленими сторонами щодо тимчасового призупинення ділових операцій на постраждалих територіях».

Тижнем раніше компанія висловила жаль з приводу будь-якої шкоди , заподіяної використанням її продуктів, особливо у військовому плані. DJI заявила, що виробляє продукцію для споживачів, і «однозначно виступає проти» спроб встановлення боєприпасів на свої безпілотники та відмовилася від налаштувань для військового використання.

«DJI твердо вірить у ці принципи. Наші дистриб’ютори, торгові посередники та інші ділові партнери зобов’язуються дотримуватися їх, коли продають і використовують нашу продукцію», – йдеться у повідомленні.

«Вони погоджуються не продавати продукти DJI клієнтам, які явно планують використовувати їх у військових цілях або допомагають модифікувати нашу продукцію для військового використання, і вони розуміють, що ми припинимо наші ділові відносини з ними, якщо вони не зможуть дотримуватися цього зобов’язання».

У березні віце-прем’єр-міністр України і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звинуватив Росію у використанні дронів DJI для вбивства дітей і закликав DJI блокувати продукти, які використовуються в Україні у військових цілях, а також блокувати дрони, придбані та активовані в Росії, Сирії та Лівані.

Поділитися
Exit mobile version