Майже 20% корпоративних клієнтів все ще користуються Windows 7 – Дослідження

3 хв. читання
windows 7

Якби щось подібне відбувалося в Україні. це не викликало б здивування. Адже на деяких великих підприємствах масово використовують навіть попередні версії ОС – Windows XP,  Windows 2000 тощо.  Але така цифра у майже 20% названа для США, де абсолютна більшість великих та середніх компаній має достатньо коштів, часу та навчених системних адміністраторів для тотального переходу на новішу операційну систему.

Незважаючи на усвідомлення того, що через шість місяців Microsoft офіційно припинить підтримку своєї майже 10-річної операційної системи Windows 7, 18% великих підприємств ще не перейшли на Windows 10, згідно з новими дослідженнями компанії Kollective. Так повідомляє нам Infosecuritv Magazine.

На початку 2019 року дослідники виявили, що 43% компаній все ще працюють з Windows 7. З них 17% навіть не знали про кінець підтримки.  У звіті, згідно опитувань 200 американських та британських керівників у сфері ІТ,  було виявлено,  що організації мають пройти довгий шлях, щоб підготуватися до довгоочікуваного завершення підтримки Windows 7.

Шість місяців по тому 96% ІТ-департаментів почали свою міграцію, а 77% завершили цей процес. Однак, з огляду на те, що міграція з Windows XP на Windows 7, як повідомляється, потребувала у випадку деяких фірм більше трьох років, компанії, які досі не розпочали міграцію, ризикують пропустити кінцевий термін підтримки Windows 7.

Для того, щоб допомогти організаціям у розгортанні нової ОС для всіх кінцевих користувачів, корпорація Майкрософт надала різні варіанти для компаній, які продовжують працювати з Windows 7, один з яких включає розширений пакет підтримки за щорічною вартістю до $ 500,000 для компанії з 10 000 кінцевими користувачами, сказали в дослідженні.

“Всі версії операційних систем Microsoft Windows займають понад 50 відсотків використання всіх операційних систем.  З них Windows 10 має левову частку ринку, що є достатнім для безпеки, оскільки підтримка Microsoft Windows для Windows 7 завершиться в січні 2020 року”, – написав у  відповідному посібнику з міграції за 11 липня Сenter for Internet Security (CIS).

“Хоча багато компаній зараз краще підготовлені, ніж вони були готовими до кінця підтримки Windows XP, перехід на Windows 10  відбуватиметься зі своїм набором проблем”, – сказав Ден Ветрас, генеральний директор компанії Kollective. “Сама міграція – це лише перший крок. ІТ-менеджери, які переходять до Windows 10, тепер повинні підготувати свої мережі для частіших “оновлень” сервісів ОС. Вони повинні будуть забезпечити, щоб їхні мережі були готові до більшої кількості тестів, більше розгортань і більше перевантажень мережі”.

Тим часом, Microsoft планує випустити складаний планшет Surface протягом першої половини наступного року. Очікується, що Surface матиме 9-дюймові екрани з співвідношенням сторін 4:3.

А Google тестує окрему панель управління відтворенням, яка буде вбудована в інтерфейс настільної версії Chrome в одному ряду з іконками розширень, дозволяючи ввімкнути або зупинити відтворення відео чи звуку на будь-якому сайті без необхідності шукати і відкривати його вручну.

Поділитися
Exit mobile version