Microsoft оновить панель задач у Windows 10

3 хв. читання
windows 10 family

Невдовзі корпорація Microsoft зробить великі зміни у функціоналі панелі задач Windows 10, додавши віджет новин та погоди, а також деякі інші нові функції.

Ця нова функція сьогодні доступна для тестувальників, і вона дозволятиме користувачам Windows 10 отримувати доступ до стрічки новин, акцій та інформації про погоду прямо з панелі задач, пише TheVerge.

Ви зможете швидко поглянути на погоду, не відкриваючи меню “Пуск”, не встановлюючи сторонній додаток та не перевіряючи її через браузер в Інтернеті. Функція панелі задач з’явиться у вигляді міні-стрічки контенту, який можна персоналізувати за допомогою останніх спортивних новин, заголовків та інформації про погоду.

Microsoft використовує свою мережу Microsoft News для розміщення новин та контенту з понад 4500 джерел. Протягом останніх місяців компанія намагалася підбирати їх за допомогою штучного інтелекту, і ця особлива функція також дізнається, які новини є актуальними для Вас, в залежності від того, які саме Вам сподобалися історії у стрічці.

Microsoft починає тестувати цю нову функцію разом зі своїми інсайдерами Windows на каналі розробників Windows 10, і вона, ймовірно, буде доступна для всіх користувачів цього року дещо пізніше. Спочатку ця новинка буде доступною для тестувальників у США, Канаді, Великобританії, Австралії та Індії.

Ця нова функція панелі задач також потребуватиме встановлення Microsoft Chromium-Edge на ПК. Це означає, що будь-яке посилання, яке Ви натискаєте в межах функції, має бути оброблено в Edge і Microsoft за замовчуванням представляє вміст для читання у браузері.

Звичайно, Ви можете вимкнути цю нову функцію панелі задач, і Microsoft каже, що це буде без реклами. Здається, це корисніше, ніж панель контактів, яку Microsoft вбудувала у Windows 10 кілька років тому. Панель People діє як швидкий спосіб отримати доступ до контактів, але вона підтримує лише такі програми, як Mail і Skype, а не великі сторонні служби обміну повідомленнями.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно вітати, спілкуватися, святкувати через Інтернет? Поради

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, більшість фішинг-кампаній працюють шляхом використання імен відомих компаній, брендів та продуктів. Мета зловмисників – змусити користувачів думати, що початкове повідомлення надходить від законної особи, збільшуючи тим самим шанси, що Ви натиснете та ініціюєте завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Окрім цього, Google Project Zero розкрив уразливість “нульового дня” у Windows, спричинену неправильним виправленням CVE-2020-0986  – недоліка безпеки, шо став відомим з кампанії, яка отримала назву Operation PowerFall.

До речі, через одинадцять місяців після того, як компанія Microsoft офіційно припинила технічну підтримку операційної системи Windows 7, Google нарешті закликала розробників Chromium припинити використання цієї ОС.

Поділитися
Exit mobile version