Microsoft планує перехід на нову версію Windows

4 хв. читання
windows task manager

Microsoft хоче випустити в цьому році ще одне оновлення Windows 10, яке переважно складається з дрібних виправлень, а також активує деякі нові функції. Нещодавно попередня версія Windows 10 20H2 стала доступна бізнес-клієнтам, а Microsoft заявила, що оновлення програмної платформи до нової версії буде “на диво швидким”.

Тривалий час Microsoft випускала по два функціональних поновлення Windows 10 на рік. Однак на практиці такий підхід виявився проблематичним з точки зору якості наданого програмного забезпечення та зручності користувачів. У минулому році Microsoft відійшла від цього графіка, а осіннє оновлення було менш значущим в порівнянні з весняним.

Windows 10 20H2 принесе незначні функціональні зміни і загальні поліпшення, спрямовані на підвищення стабільності системи. Оскільки попередня версія оновлення вже стала доступна бізнес-клієнтам в рамках програми Windows Insider Program for Business, можна припустити, що Microsoft почне поширення Windows 20H2 раніше, ніж очікувалося.

В результаті зміниться номер збірки, а також будуть активовані функції, які вже доставлені в Windows 10 (2004) за допомогою щомісячних оновлень. Після виходу Windows 10 20H2 ОС остаточно перейде на нову версію фірмового браузера Edge на основі движка Chromium. Також Microsoft запровадить перероблене меню “Пуск”.

Що стосується можливості дострокового тестування Windows 10 20H2, то до неї можна отримати доступ в рамках програми Insider Program. Робиться це за допомогою стандартних інструментів, на зразок Windows Update, Windows Server Update Services або Azure Marketplace. Є також можливість використовувати образ диска ISO-файл, який з’явиться в самий найближчий час.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version