Microsoft почала примусово оновлювати застарілу версію Windows 10

4 хв. читання

Оскільки підтримка Windows 10 версії 1803 завершується 12 листопада 2019 року, для пристроїв під управлінням цієї ОС Microsoft запустила примусове встановлення оновлення функцій до Windows 10, версія 1903 (May 2019 Update).

Так, з 27 вересня процес оновлення для Windows 10 April 2018 Update і більш ранніх версій до Windows 10 May 2019 Update (версія 1903) запущений в примусовому порядку.

Як повідомляє розробник, примусова установка нової версії Windows 10 для пристрою під управлінням April 2018 Update (та ранніх версій) дозволить користувачам продовжити отримувати актуальні оновлення системи, патчі безпеки і поліпшення.

windows 10 mainВперше про плани щодо примусового оновлення Microsoft заговорила в червні 2019 року, але жодних подробиць на той момент не дала. Компанія серйозно переробила систему доставки оновлень функцій, перейшовши від моделі обов’язкової установки до моделі розширеного контролю з боку користувача.

Оновлення функцій будуть встановлені, коли адміністратор пристрою схвалить установку, вибравши “Завантажити та встановити зараз” для відповідного оновлення. Єдиний виняток з правила – це наближення терміну закінчення підтримки конкретної версії Windows 10.

Microsoft випускає оновлення функцій двічі на рік. Кожне оновлення має свій термін завершення підтримки (до того ж воно відрізняється для різних видань системи).

На інформаційній сторінці Windows 10 Health Dashboard компанія повідомляє:

“Підтримка Windows 10 April 2018 Update редакцій Домашня, Pro і Pro for Workstation буде припинена 12 листопада 2019 року. Ми починаємо автоматичне поширення поновлення для пристроїв під управлінням Windows 10 April 2018 Update і більш ранніх версій Windows 10, щоб ці пристрої продовжували обслуговуватися і залишалися захищеними, отримуючи щомісячні оновлення безпеки. Якщо Вам не пропонують оновлення функцій до Windows 10, версії 1903 році, ознайомтеся зі списком відомих помилок і блокуючих проблем, які можуть вплинути на Ваш пристрій”.

Раніше Microsoft почала нагадувати про завершення підтримки застарілих версій Windows 10 на сторінці служби Windows Update.

“Ви використовуєте версію Windows, підтримка якої скоро припиняється. Ми рекомендуємо оновитися до останньої версії Windows 10, щоб отримати останні функції і поліпшення системи безпеки”, – йшлося у повідомленні.

Пристрої, яких не зачіпають проблемами з блокування, автоматично отримають оновлення функцій до Windows 10, версія 1903. У той час пристрої, які відчувають такі проблеми, не зможуть оновитися до останньої версії.

Microsoft відзначає, що використовує технології машинного навчання, які допомагають виявляти потенційні проблеми набагато швидше і вибирати найбільш оптимальний час для оновлення кожного комп’ютера до нової версії Windows.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

За словами дослідника з безпеки, відомого під псевдонімом @iBSparkes, йому вдалося зламати новеньку модель iPhone на базі процесора A13.

Поділитися
Exit mobile version