Microsoft та Intel взялися за вирощування огірків, – ВІДЕО

1 хв. читання

Технологічні гіганти Microsoft  та Intel беруть участь в експерименті з вирощування огірків у повністю автоматизованих теплицях у нідерландській провінції Гелдерланд. Про це пише видання “Агро-Центр”.

Експеримент Autonomous Greenhouse Challenge проходить на території Вагенінгенского університету в період з вересня по грудень.

Участь людей у досліді зведена до мінімуму. Вони заходять до теплиць лише аби зібрати врожай та прибрати зіпсоване листя, якщо таке є.

Усі параметри теплиці контролюються повністю штучним інтелектом. Зокрема, алгоритм, аналізуючи дані з датчиків, управляють штучним освітленням, вентиляцією, іригацією, внесенням підгодівлі, температурою та іншими показниками, що впливають на зростання огірків.

“Мова йде не про те, щоб робот міг правильно зрізати огірок і покласти його в пакет. Ідея розумних теплиць полягає в тому, що вони, будучи повністю автономними, повинні самі вирощувати продукти, а не тільки допомагати людям збирати урожай”, — заявив Девід Валлерштайн, топ-менеджер Tencent.

Поділитися
Exit mobile version