Microsoft відкликала оновлення для Windows 10

3 хв. читання

Microsoft припинила розгортання оновлення під ідентифікатором KB4524244 для Windows 10 після скарг користувачів на те, що встановлення апдейта призводить до численних проблем.

KB4524244 – це оновлення безпеки для всіх релізів Windows 10 (1909, 1903, 1809 і 1607). За ідеєю, цей апдейт повинен був усунути уразливість в менеджерах завантажень, реалізованих виробниками ПК, однак на ділі викликав безліч проблем. Зокрема, власники комп’ютерів HP і Apple повідомляли, що встановлення оновлення викликає зависання систем, призводить до помилок під час встановлення, а також помилок в функції безпечного завантаження HP Sure Start Recovery, що перешкоджає завантаженні системи.

Також наголошується, що встановлення KB4524244 може привести до проблем при відкаті Windows 10 до вихідного стану.

Компанія Microsoft визнала наявність критичних помилок і пообіцяла випустити виправлену версію при підтримці партнерів-виробників, а поки користувачам рекомендується видалити проблемний реліз.

За останній тиждень це вже другий випадок, пов’язаний з некоректними оновленнями. Наприклад, раніше користувачі поскаржилися на оновлення KB4532693, встановлення якого приводило до некоректного завантаженні профілю користувача і зникнення файлів робочого столу. Єдиний спосіб відновити систему – видалити проблемне оновлення.

defender1

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version