Microsoft виправила уразливості в Windows 10. Встановіть оновлення

2 хв. читання
win10 desk

Microsoft випустила низку оновлень, що знімають уразливості Zombieload, RIDL, Fallout і Store-to-Leak Forwarding, виявлені в процесорах Intel. Оновлення доступні для наступних версії Windows 10 і Windows server.

KB4494175: Windows 10 (версія 1607) і Windows Server 2016;

KB4494452: Windows 10 (версія 1709);

KB4494453: Windows 10, версія (1703);

KB4494454: Windows 10 RTM.

Йдеться про новий клас уразливостей в процесорах Intel, про які стало відомо в середині травня нинішнього року. За аналогією з Meltdown, Spectre і Foreshadow проблеми, охрещені Zombieload, RIDL, Fallout і Store-to-Leak Forwarding, дозволяють отримати дані, що обробляються всередині чипів.

Уразливими є всі моделі процесорів Intel, випущені з 2011 року, в тому числі для ПК, ноутбуків і хмарних серверів. Новий клас уразливостей не впливає на процесори виробництва AMD, пише Securitylab.

Нагадаємо, Apple представила оновлену операційну систему для iPhone – iOS 13. У ній повинна на 30% швидше працювати система розпізнавання осіб FaceID. Також обіцяють прискорення запуску програм. Голосовий помічник Siri зможе озвучувати вхідні повідомлення.

Також компанія Apple відмовилася від iTunes, замінивши його кількома додатками “Apple Music”, “Книги” і “Підкасти”.

Також група кіберзлочинців Turla поширюють нові інструменти на основі PowerShell – фахівцями з кібербезпеки було виявлено декілька атак на дипломатичні установи в Східній Європі.

Окрім цього, активісти з групи дослідників vpnMentor Ноам Ротем (Noam Rotem) і Рен Локар (Ran Locar) виявили витік даних користувачів сервісу обміну фотографіями Theta360. Як наслідок витоку – скомпрометованими виявилися понад 11 мільйонів знімків, в тому числі тисячі фотографій, прихованих налаштуваннями приватності.

Поділитися
Exit mobile version