Пора прощатися з iTunes: Apple представить заміну сервісу

2 хв. читання
itunes end

Компанія Apple представить заміну iTunes на конференції розробників WWDC 2019. Компанія збирається відмовитися від iTunes, замінивши його кількома додатками “Apple Music”, “Книги” і “Підкасти”.

Про це повідомляє AppleInsider.

Так, функції iTunes візьме на себе новий додаток “Apple Music”. Звичайним користувачам не варто турбуватися – програма збереже в собі багато базових функцій, включаючи синхронізацію з iOS-пристроями, відновлення програмного забезпечення, резервне копіювання, а також інструменти для організації медіатеки.

Також в macOS з’являться окремі додатки для перегляду фільмів, прослуховування підкастів і читання книг. Вони стануть невід’ємною частиною системи, якою колись був iTunes.

Корпорація не стала чекати конференції і повністю очистила сторінки iTunes в Facebook і Instagram. Крім того, доменні імена, так чи інакше пов’язані з iTunes, тепер перенаправляють користувачів на інші сторінки – Apple TV і Apple Music.

Поки невідомо, як Apple вчинить з однойменним додатком для Windows. Не виключено, що компанія лише представить оновлений інструмент для синхронізації і резервного копіювання, позбавивши користувачів мультимедійних функцій.

Відмова від iTunes давно назріло – ось уже який рік користувачі критикують цей додаток. Величезна кількість непотрібних функцій, невисока швидкість роботи (особливо на старих комп’ютерах), заплутаний інтерфейс. Проте, варто віддати належне – легендарний плеєр проіснував цілих 18 років, ставши для багатьох своєрідним провідником у світ Apple.

Нагадаємо, група кіберзлочинців Turla поширюють нові інструменти на основі PowerShell – фахівцями з кібербезпеки було виявлено декілька атак на дипломатичні установи в Східній Європі.

Також активісти з групи дослідників vpnMentor Ноам Ротем (Noam Rotem) і Рен Локар (Ran Locar) виявили витік даних користувачів сервісу обміну фотографіями Theta360. Як наслідок витоку – скомпрометованими виявилися понад 11 мільйонів знімків, в тому числі тисячі фотографій, прихованих налаштуваннями приватності.

Окрім цього, спеціаліст проекту Google Project Zero Тевіс Орманді (Tavis Ormandy) повідомив про уразливість в текстовому редакторі Notepad (“Блокнот”) у складі ОС Windows, що дозволяє віддалено виконати код.

Поділитися
Exit mobile version