Як швидко перезавантажити пам’ять Mac без шкоди для комп’ютера?

2 хв. читання

Швидкість комп’ютера не завжди залежить від потужності його апаратної начинки, особливо, якщо говорити про Mac. Високий рівень оптимізації “заліза” і “софтау” забезпечує комп’ютерам Apple можливість справно працювати на відносно слабкій внутрішній начинці, деколи не вимагаючи перезавантаження.

Але іноді Mac починають страждати від втрати швидкості під час виконанні навіть не дуже ресурсномістних завдань. Як правило, це проблема виникає через завантаженість оперативної пам’яті, яка вимагає скидання.

Перше, що слід зробити в таких ситуаціях, – ця банальне перезавантаження. Оскільки оперативна пам’ять є енергозалежною, тому припиняє виконання і підтримку роботи всіх запущених завдань, коли живлення відімкнене. Таким чином ми скидаємо кешовані дані і знижуємо навантаження на оперативну пам’ять. Цей спосіб, всупереч своїй простоті, виявляється досить дієвим, але є і більш ефективні рішення, щоб перезавантажити оперативну пам’ять.

Спосіб, про який йде мова, передбачає мінімальні навички роботи з Terminal. Але, якщо похизуватися наявністю таких Ви не можете, не хвилюйтеся. Просто дотримуйтесь інструкції нижче:

1. Запустіть Terminal на своєму Mac. Як правило, він зберігається в папці “інші” в LaunchPad.

2. Введіть в рядку Terminal команду “sudo purge” (без лапок).

ozu apple

Якщо буде потрібно, підтвердіть дію введенням пароля, який ви використовуєте для авторизації в своєму Mac.

Очищення займе всього кілька секунд, після чого оперативна пам’ять комп’ютера буде очищена і, за логікою, він почне працювати швидше.

Не хвилюйтеся, це дія абсолютно безпечно для вашого Mac і не може йому нашкодити. А оскільки очищається тільки оперативна пам’ять, жоден важливий файл не зникне.

Нагадаємо, компанія Apple представить заміну iTunes на конференції розробників WWDC 2019. Компанія збирається відмовитися від iTunes, замінивши його кількома додатками “Apple Music”, “Книги” і “Підкасти”.

Також група кіберзлочинців Turla поширюють нові інструменти на основі PowerShell – фахівцями з кібербезпеки було виявлено декілька атак на дипломатичні установи в Східній Європі.

Окрім цього, активісти з групи дослідників vpnMentor Ноам Ротем (Noam Rotem) і Рен Локар (Ran Locar) виявили витік даних користувачів сервісу обміну фотографіями Theta360. Як наслідок витоку – скомпрометованими виявилися понад 11 мільйонів знімків, в тому числі тисячі фотографій, прихованих налаштуваннями приватності.

Поділитися
Exit mobile version