Microsoft випустила інструмент для захисту систем зі штучним інтелектом

3 хв. читання
Microsoft

Microsoft випустила автоматизований інструмент з відкритим вихідним кодом Counterfit, покликаний допомогти компаніям оцінити рівень кібербезпеки систем на базі штучного інтелекту.

Проект Counterfit доступний на GitHub і включає інструмент командного рядка і загальний рівень автоматизації, що дозволяє розробникам моделювати кібератаки на системи ШІ.

Будь-який користувач може завантажити інструмент і встановити його через Azure Shell, запустити в браузері або локально в середовищі Anaconda Python.

Counterfit здатний оцінювати моделі штучного інтелекту в різних хмарних середовищах, локально або на периферії. Інструмент не залежить від моделей ШІ, а також підтримує різні типи даних, включаючи текст, зображення тощо.

Фахівці можуть використовувати Counterfit для тестування на проникнення і об’єднання систем штучного інтелекту, сканування систем штучного інтелекту на предмет уразливостей і реєстрації атак на моделі ШІ.

Counterfit спочатку представляв собою набір спеціальних скриптів для симуляції атак на різні системи ШІ. Microsoft спочатку застосовувала скрипти для внутрішніх тестів, проте з часом Counterfit розвинувся в автоматизований інструмент, що дозволяє проводити тестові атаки відразу на кілька моделей ШІ.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version