Mozilla запустила безкоштовний файлообмінник Firefox Send

2 хв. читання

Mozilla випустила власний файлообмінник, який отримав назву Firefox Send. Щоправда, зараз існує тільки веб-версія, проте розробники планують запустити і додаток для мобільних пристроїв, що працюють під управлінням операційної системи Android, пише Ixbt.

Користувачі можуть вільно завантажувати файли розміром до 1 ГБ або ж створити обліковий запис, щоб мати можливість завантажувати файли розміром до 2,5 ГБ. Після завантаження можна встановити кількість разів, які файл можна завантажити до того, як він зникне з хмарного сховища (до 100 разів). Також можна встановити кількість днів (до 7), протягом яких файл буде доступний. Без облікового запису файл можна буде завантажити лише на один день.

Щоб убезпечити свої файли, Ви можете додати пароль, тому завантажити їх зможуть тільки Ваші знайомі, у яких буде посилання і пароль. До переваг сервісу відносять те, що файли не потрібно потім видаляти вручну, вони стираються самі.

send

Сервіс Firefox Send є безкоштовним та доступний за цим посиланням.

Нагадаємо, що у додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

До речі, кількість фальшивих банківських додатків, замаскованих під офіційні програми, зростає у Google Play Маркет. Про це йдеться у дослідженні компанії ESET, де наголошується, що небезпека таких підробок недооцінюється через відносну технічну простоту.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

Поділитися
Exit mobile version