Windows 10 зможе автоматично блокувати невдалі оновлення

2 хв. читання

Microsoft захистить користувачів Windows 10 від проблемних оновлень. Тепер операційна система зможе автоматично деінсталювати оновлення, які можуть призвести до збоїв.

Microsoft повідомляє, що Windows 10 зможе виявити проблеми із завантаженням, до яких зазвичай призводить несумісність оновлень з програмами або ж помилки у самих патчах.

“Так само, як операційна система автоматично встановлює оновлення для підтримки пристрою в актуальному стані, тепер Windows зможе автоматично деінсталювати проблемні оновлення”, – пишуть в компанії.

Відтепер, якщо отримаєте повідомлення: : “We removed some recently installed updates to recover your device from a startup failure”, це буде означати, що ваша система була відновлена ​​після невдалих оновлень.

 

windows 10 1

Крім цього, якщо система Windows 10 виявить проблему з оновленнями, вона автоматично заблокує їх установку на 30 днів, за які розробники повинні будуть виправити всі недоліки.

До речі, Intel попереджає користувачів Windows 10 про небезпеку застарілих графічних драйверів, у яких присутні серйозні уразливості. Корпорація рекомендує: драйвери необхідно оновлювати, встановивши всі патчі, які Intel випустила за минулий рік.

Нагадаємо, що останнє оновлення для Windows 10 повинно було привнести ряд поліпшень в систему, але насправді подарувало користувачам лише проблеми. Особливо постраждали геймери, до яких Microsoft нещодавно звернулася за допомогою у розвитку системи.

Також у п’яти найпопулярніших менеджерах паролів для Windows 10 – 1Password 7, 1Password 4, Dashlane, KeePass і LastPass – виявили уразливості.

Поточні тести зі зламу паролів показують, що мінімальний восьмизначний пароль, незалежно від складності, може бути зламаний менш ніж за 2,5 години з використанням відповідного апаратного оснащення.

Спеціаліст з безпеки Лінус Хенце (Linus Henze) виявив уразливість в операційній системі Apple macOS, яка надає можливість отримати облікові дані з зв’язки ключів (KeyChain) на комп’ютерах Мас без прав адміністратора або суперкористувача.

Поділитися
Exit mobile version