Мобільний Google Drive отримав новий дизайн

3 хв. читання

Google внесла зміни в онлайн-сервіс Drive – xмарний сервіс отримав оновлений дизайн інтерфейсу Material Design 2.0. За словами компанії, цей редизайн є частиною великих зусиль в рамках єдиної концепції G Suit. Під новим дизайном будуть об’єднані всі сервіси і додатки. Material Design 2.0 від Google дозволить користуватися всіма послугами компанії в простій і зрозумілій формі.

Оновлення Google Drive містить нову вкладку “Головна”. На ній показуються всі важливі файли залежно від того, коли Ви останнього разу зверталися до файлу або редагували його. Також покращена розширена панель пошуку, доступна через додаток, нижня панель навігації і новий перемикач між профілями користувача.

Нижче панелі пошуку розташована нова панель навігації з вкладками, які забезпечать легкий доступ до “Мій диск”, “Комп’ютери” і “Доступні мені”. Ця вкладка дозволить вам отримати доступ до файлів, до яких надано спільний доступ. У цілому, зовнішній вигляд програми Google Drive став більш спокійним у порівнянні з іншими додатками компанії.

G Drive new

Оновлений Google Drive уже запущений для користувачів iOS починаючи з 12 березня 2019 року. Користувачі Android отримають його починаючи з 18 березня 2019 року.

До речі, інженери Google розробляють для Chrome нову функцію блокування автоматичного завантаження файлів, що ініціюється рекламними банерами на web-сайтах. Таким чином компанія має намір забезпечити захист користувачів від атак типу “drive-by download”.

Нещодавно браузеру Google Chrome виповнилося десять років. На честь цієї події Google оновила дизайн власного браузера відповідно до концепції Material Design. Зазвичай браузер Chrome одразу після виходу нової версії отримує оновлення та автоматично встановлює його.  При цьому оформлення та елементи управління браузера можуть змінюватися. Однак трапляється, що браузер продовжує працювати на застарілій версії. Про те, як перевірити наявність оновлень для різних платформ, йдеться у статті.

Нагадаємо, Google додав “темну тему” до безлічі своїх додатків на Android та збирається впровадити її у десктопну версію Chrome. А тепер аналогічна фішка тестується у мобільній версії браузера.

Також Google прискорить роботу браузера Chrome завдяки новій функції кешування відкритих сторінок – bfcache (back/forward cache). Браузер буде зберігати веб-сторінки, щоб при поверненні на попередню не завантажувати її знову.

Окрім цього, Google випустила оновлення, що усуває критичну уразливість (CVE-2019-5786) в браузері Chrome, яка вже активно експлуатується зловмисниками. Проблема, що дозволяє віддалено виконувати код на системі, зачіпає версії інтернет-браузера для всіх основних десктопних платформ – Microsoft Windows, Apple macOS і Linux.

Поділитися
Exit mobile version