На комп’ютерах з Windows 10 можна буде запускати Android-додатки

5 хв. читання

Тепер Microsoft дозволяє користувачам Windows 10 запускати програми Android поряд із додатками Windows на ПК. Це частина нової функції у програмі Your Phone, доступної для тестувальників Windows 10. Вона ґрунтується на дзеркальному відображенні вмісту Вашого смартфона, який надає додаток Microsoft Your Phone.

Тепер Ви можете отримати доступ до списку програм для Android у додатку Microsoft Your Phone  та запустити їх. Вони запускатимуться в окремому вікні поза додатком Your Phone, повідомляє The Verge.

Ця нова підтримка додатків для Android також дозволяє користувачам Windows 10 виконувати багатозадачні завдання з іншими програмами Windows із підтримкою вкладок alt +, і Ви навіть зможете зафіксувати ці програми Android на панелі завдань Windows або меню “Пуск”. Можливість запускати програми безпосередньо з Your Phone означає, що Вам більше не доведеться підключати Ваш смартфон кожного разу, коли Вам потрібно, – Ви можете просто зафіксувати улюблені програми Android на панелі завдань і запустити їх так, ніби вони є звичайними програмами Windows.

Важлива частина цього нововведення – це можливість запускати декілька додатків Android поруч – те, що Microsoft анонсувала із запуском Galaxy Note 20 від Samsung раніше. Користувачі Windows 10 не зможуть отримати доступ до цієї особливості до кінця цього року, як на Galaxy Note 20, і Microsoft каже, що активно співпрацює з Samsung, щоб перенести це на інші пристрої.

yourphone app

Однак не всі програми Android працюватимуть безперебійно з цією новою функцією Your Phone. Microsoft попереджає, що деякі можуть блокувати можливість передачі на інші екрани, створюючи натомість чорний екран. Деякі програми та ігри також не реагуватимуть на клавіатуру чи мишу, а інші можуть відтворювати аудіо з вашого телефону.

Якщо вам цікаво спробувати нову функцію додатків для телефону, вам знадобиться пристрій Samsung. У Microsoft є список усіх підтримуваних пристроїв Android, однак це поки що  лише телефони Samsung. Вам також потрібно буде підключити тестування Windows Insider. Ви можете увімкнути режим попереднього перегляду, щоб уникнути тестування повних версій Windows 10, і це забезпечить доступ до попереднього перегляду Ваших телефонних програм перед тим, як ця можливість з’явиться офіційно.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version