Microsoft може заплатити за філію TikTok у США $ 30 мільярдів

3 хв. читання
TikTok 2

Microsoft має намір завершити переговори з китайською компанією ByteDance про продаж додатку TikTok протягом наступних трьох тижнів, до 15 вересня. Сума угоди може досягати $ 30 млрд, повідомив американський телеканал CNBC.

Нагадаємо, 2 серпня, компанія Microsoft офіційно повідомила про ведення переговорів з приводу придбання американської філії TikTok. Глава Microsoft Сатья Наделла вже зустрічався з даного питання з президентом США Дональдом Трампом.

Якщо угода відбудеться, ByteDance повинна буде передати Microsoft програмні коди протягом року. Переговори про ціну все ще тривають.

Як зазначив CNBC, в процес переговорів між двома компаніями також залучений глава Мінфіну США Steven Mnuchin. Президент США Дональд Трамп раніше повідомив, що відомство має отримати частку в придбанні, однак можливий механізм і законність залишається під питанням.

Якщо після покупки компанією Microsoft TikTok переїде в Лондон, йому потрібно буде надати свій вихідний код Центру урядового зв’язку Великобританії для перевірки. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив глава Комітету безпеки парламенту Великобританії Тобіас Елвуд.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version