“Додайте гучності!” 8 способів покращити звук на Вашому смартфоні

8 хв. читання

Вбудовані динаміки можуть стати тягарем для більшості власників смартфонів. Звук із цих пристроїв майже ніколи не є досить гучним, а якість звуку часто настільки ж низька. Однак є кілька методів покращити звук на Вашому смартфоні, включаючи додатки для збільшення гучності навушників або навіть просто поєднання хорошого набору навушників із пристроєм замість використання більш простих.

У цій статті ми розглянемо кілька таких методів. Ймовірно, принаймні одна з цих ідей, або, можливо, комбінація декількох з них допоможе покращити звук на Вашому смартфоні.

Завжди спочатку перевіряйте гучність та інші налаштування аудіо телефону

Ви можете бути вражені тим, скільки людей, які мають смартфони, не заходить у додаток “Налаштування” з метою побачити, чи можуть принаймні натиснути повзунок чи інший елемент управління, щоб покращити звук. Цей простий хід може допомогти збільшити гучність. Просто натисніть на додаток “Налаштування” на телефоні та прокрутіть униз до розділу “Звук і вібрація”. Якщо натиснути цю опцію, з’явиться більше варіантів, включаючи вибір гучності. Потім Ви побачите кілька повзунків для регулювання гучності для багатьох аспектів Вашого телефону. Медіа-повзунок – це той, який Ви дійсно хочете використовувати для зниження або збільшення звуку з аудіо та інших медіа-додатків.

Власники Android також можуть ознайомитись із деякими додатковими звуковими налаштуваннями в розділі “Звук та вібрація” в ” Налаштуваннях” . Прокрутіть униз до самого низу, щоб перевірити вибір якості звуку та ефектів. Якщо натиснути це, Ви отримаєте еквалайзер Android з кількома повзунками, за допомогою яких можна покращити звук Вашого телефону.

zvuk1

Примітка. Майте на увазі, що точний шлях до цих налаштувань може відрізнятися залежно від Вашого пристрою.

Використовуйте додаток для підсилення гучності навушників

У магазині Google Play є декілька додатків, які стверджують, що вони дозволяють покращити звук на Вашому смартфоні. Більшість із них працює досить добре. Один з кращих називається Super Volume Booster від розробника SoulApps Studio. Додаток збільшить загальну гучність на Вашому телефоні на цілих 200 відсотків.

Пам’ятайте, що збільшення гучності динаміків Вашого телефону за допомогою одного з додатків може призвести до пошкодження обладнання динаміка в довгостроковій перспективі, тому Ви, можливо, захочете спробувати інший метод або використовувати один з підсилювачів у незначній мірі.

Переконайтеся, що у Ваших динаміках якомога менше пилу

Багато, якщо не більшість власників смартфонів, встановлють захисні корпуси чи чохли на свої пристрої, щоб захистити їх. Однак деякі з чохлів можуть насправді блокувати звуки, які виходять з Вашого телефону. Якщо це відбувається, підшукайте новий кейс, який має достатньо великий отвір для динаміка Вашого телефону.

Ви також можете очистити решітки гучномовця на телефоні. Існує кілька ефективних способів зробити це, наприклад, використовувати стиснене повітря для простого видування частинок та інших предметів із решітки. Ще дешевший метод – взяти будь-який тип стрічки і наклеїти її на решітки динаміків. Потім Ви зриваєете стрічку з решітки, і, сподіваємось, пил і купа часточок зійдуть з динаміків. Пензлі для фарби також можна використати для здування пилу з решітки динаміка телефону.

Нарешті, якщо Ви використовуєте навушники для прослуховування музики чи улюбленого подкасту, можете потурбуватися про очищення гнізда для навушників (якщо у Вас, звичайно, це не один із сучасних смартфонів, яких позбавили традиційного порту для навушників). Це також досить просто. Просто візьміть сухий наконечник і обережно покладіть його в гніздо, а потім вийміть, щоб очистити його.

Спробуйте кращі програми для аудіо та музики

Додатків для музики та аудіо в магазині Google Play точно не бракує. Багато з них можна було б встановити та використовувати для покращення загального звукового досвіду. Ось кращі з них:

Незважаючи на те, що в Android є власні налаштування еквалайзера, для завантаження доступні також багато інших додатків, які надають більш досконалі налаштування та які можуть значно покращити якість звуку Вашого телефону. Пам’ятайте, що ці програми сторонніх еквалайзерів можуть працювати або не працювати з Вашим конкретним телефоном, тому будьте обережні. Деякі з найкращих варіантів додатків для підсилення гучності навушників включають 10 діапазонний еквалайзер, еквалайзер FX та підсилювач музичних басів.

Перейдіть до налаштування вищої якості у програмі для потокового перегляду музики

Якщо Ви використовуєте послугу потокової передачі музики, наприклад Spotify, Apple Music, YouTube Music Premium або Amazon Music Unlimited, можливо, Ви не отримаєте найкращого звукового досвіду, використовуючи один із своїх додатків для смартфонів. Це тому, що багато з них за замовчуванням мають найнижчу якість для потокової музики. Це зазвичай для захисту користувачів з обмеженими планами даних.

Однак, якщо Ви хочете отримати підсилювач гучності навушників для цих послуг, просто перейдіть у розділ налаштувань мобільних додатків. Ви повинні побачити розділи, присвячені покращенню якості музики через мобільні мережі. Змініть ці налаштування на більш високі параметри якості, щоб отримати найкращий звуковий досвід. Ви також можете завантажити пісні з тих платних послуг найвищої якості, щоб Ви могли їх слухати без підключення до мережі.

Знайдіть кращі навушники

Це, мабуть, найпростіший спосіб отримати найкраще збільшення гучності навушників зі свого телефону. Це також чи не найдорожчий спосіб. Придбання якісних навушників із вухами або великими вухами може бути дорого, але якщо Ви отримаєте потрібний товар, він того вартий.

Підключіть навушники до портативного ЦАПу

Для справжніх аудіофілів підключення гарного набору навушників до смартфона може виявитися недостатньо. Інша ідея підсилення гучності навушників – придбання зовнішнього портативного ЦАП (цифровий аналоговий перетворювач). Вони недешеві, але збільшать і гучність, і якість звуку від Вашого смартфона до навушників. Деякі з них навіть підключаться до Ваших навушників бездротово. Два з кращих портативних ЦАПів – це Chord Mojo і Creative Sound BlasterX G5.

Підключіться до Bluetooth або смарт-динаміка

Ще один спосіб покращити звук на Вашому смартфоні – просто підключити його бездротово до Bluetooth або смарт-динаміка. Ця порада буде актуальною для тих, хто просто не хоче використовувати навушники, особливо вдома.

Є хороші варінати Bluetooth-динаміка вартістю менше 50$, але якщо Ви хочете кілька додаткових функцій у Ваших колонках, хорошим вибором буде також отримання розумного динаміка, як Amazon Echo або Google Home.

Варіантів для тих, хто хоче покращити звук свого смартфона, є безліч, і є шанси на те, що один або кілька з них підійдуть Вам.

Як перевести телефон в режим моно (щоб можна було носити один навушник)

Поділитися
Exit mobile version