Найкращі хмарні сховища: порівняння і ціни

18 хв. читання

Існує дуже багато безкоштовних та недорогих сервісів, що надають послуги хмарного сховища. Але який з них найкращий для вас? Давайте розглянемо найкращі варіанти хмарного сховища.

Оскільки багато з нас працює вдома, надійне хмарне сховище є важливішим, ніж будь-коли.

Історія персональних хмарних сховищ почалася ще в 2007 році, коли Дрю Х’юстон, генеральний директор Dropbox,  втомився постйно губити свій USB-накопичувач. Таким чином, він створив перший індивідуальний хмарний сервіс зберігання даних для малого бізнесу. Це була радикальна ідея свого часу, і всім вона сподобалася. Сьогодні існують десятки дешевих або безкоштовних сервісів хмарного сховища. Але – окрім того, що всі вони надають послуги зі зберігання данних, – вони дуже різняться.

Як вибрати, який з них підходить саме вам? Ви можете просто вибрати, скільки вільного місця для зберігання ви отримаєте. Це просто, але це лише частина історії. Справжня цінність хмарного сховища залежить від того, наскільки добре він працює для вас чи вашого бізнесу. В цій статті ми розглянемо, як деякі хмарні сервіси працюють набагато краще з деякими операційними системами та бізнес-планами, ніж інші.

Google Drive може похвалитися чудовим сховищем і безліччю додаткових можливостей.

Google Drive раніше був лише сховищем. Але потім Google взяв свій онлайн-офісний пакет Google Docs і вставив їх разом у Google One. Тепер, маючи лише обліковий запис Google, ви отримуєте 15 ГБ безкоштовної пам’яті та чудовий офісний пакет. Це досить добре, що багато компаній і користувачів Chromebook тепер використовують його як повноцінний хмарний офіс.

gdrive

Google Drive постачається з клієнтами для більшості операційних систем, за винятком Linux. Google обіцяв, що клієнт буде, але він так і не з’явився. Однак існує чудовий комерційний клієнт Linux третьої сторони, Insync . Ця програма коштує 29,99 доларів США за індивідуальну довічну підписку і 49,99 доларів США для команд.

Потрібно більше місця для зберігання? Нема проблем. В Google One ціни на сховище Google Drive починаються від 1,99 доларів на місяць або 19,99 доларів на рік за 100 ГБ. Або за $2,99 на місяць чи $19,99 на рік ви отримуєте 200 ГБ. На сховища великої місткості Google нещодавно знизив ціни. За 2 ТБ ви платите 9,99 доларів США на місяць або 99,99 доларів США на рік, а 10 ТБ коштують 49,99 доларів США на місяць. Ви можете збільшити пам’ять до 30 ТБ за 149,99 доларів на місяць. З усіма цими планами ви можете ділитися своєю пам’яттю з п’ятьма іншими людьми.

Ви також можете використовувати додаток Google One на пристроях Android і iOS для автоматичного резервного копіювання своїх смартфонів. Це включає дані вашого пристрою, мультимедійні повідомлення та фотографії/відео в оригінальній якості.

Однією з найкращих функцій Google Drive є його інтеграція з пошуком Google. Тож, наприклад, якщо ви втратили файл, але запам’ятали в ньому пару слів, його легко знайти.

Microsoft об’єднує ваш робочий стіл Windows і хмару.

OneDrive вбудований у Windows, і разом вони дуже доповнюють одне одного. Що стосується користувача Windows, OneDrive — це просто ще один каталог у Провіднику файлів. Використовувати це сховище дуже просто! Через веб-інтерфейс, з настільною програмою для Mac і попередніх версій Windows, а також із програмами OneDrive для Android, iOS, Windows Phone і Xbox. Так, Xbox.

Linux? Ні, ще ні. InSync клієнт, який вже давно рекомендується для Google Drive, а також працює з OneDrive. Ця програма коштує 29,99 доларів США за індивідуальну довічну підписку і 49,99 доларів США за командну ліцензію.

Справжня перевага Microsoft OneDrive полягає в тому, що, крім роботи з Windows, він ідеально інтегрується з програмами Microsoft Office. З Office 365 ви також можете працювати з колегами в документах і електронних таблицях у режимі реального часу.

OneDrive поставляється з 5 ГБ безкоштовного сховища. Користувачі Microsoft 365 отримують додатковий терабайт на користувача, починаючи з підписки на 6 доларів на місяць. Якщо ви платите щорічно, ви можете отримати це за 5 доларів США на місяць. Цей план розрахований на шість осіб або 6 ТБ пам’яті. Користувачі Microsoft 365 Business Standard, які отримують доступ до повних онлайн-версій Outlook, Excel, Word і PowerPoint за 12,50 дол. США за користувача на місяць із річною підпискою. Якщо все, що вам потрібно, це додатковий обсяг пам’яті, ви можете додати 200 ГБ за $1,99 на місяць.

OneDrive ідеально підходить для тих, хто щодня використовує Windows і Microsoft Office.

Найстаріше персональне хмарне сховище стало дорожче, але це все ще чудовий сервіс.

Dropbox був першим, тому не дивно, що у багатьох з нас є облікові записи Dropbox. Звичайно, безкоштовне сховище Dropbox Basic містить лише 2 ГБ, але ви можете використовувати його на будь-якій платформі. Ви можете отримати доступ до своїх файлів із веб-сайту Dropbox, настільних програм для Mac, Windows та Linux, рідних файлових систем, мобільних програм iOS, Android та Kindle Fire. Навіть телефони Blackberry все ще підтримуються. Сервіс легко налаштувати, і вам не потрібно хвилюватися про синхронізацію файлів ні на секунду.

Якщо вам потрібно більше пам’яті, персональні плани Dropbox збільшуються до 3 ТБ за 16,58 доларів США на місяць. Плани Dropbox Business починаються з 3 ТБ за 19,99 доларів на місяць з 14-денною безкоштовною пробною версією.

Якщо вам потрібне сховище для вашої команди, послуга Dropbox Standard починається від 15 доларів США на користувача щомісяця з 5 ТБ пам’яті. Починаючи з мінімум трьох користувачів, це означає, що ви будете платити щонайменше 45 доларів США на місяць за цей рівень обслуговування. Розширений варіант дає вам необмежений обсяг пам’яті за 25 доларів США за користувача на місяць, починаючи з принаймні трьох користувачів. Це все за стартову ціну в 75 доларів на місяць. Ці останні плани мають 30-денну безкоштовну пробну версію. Усі ці ціни значно вищі, ніж вони були півроку тому.

Незважаючи на це, Dropbox вражає своєю простотою — і тим простим фактом, що ви можете використовувати його майже на будь-якій платформі. Якщо вам потрібно просто, швидко і легко, Dropbox має бути вашим першим вибором.

Хмарне сховище та програма документообігу одночасно.

Використання Box розпочинається з безкоштовного облікового запису хмарного сховища та 10 Гб пам’яті. Як і більшість служб хмарного сховища, Box має клієнти для Mac, Windows, iOS та Android. Він також підтримує Blackberry. Однак він не підтримує Linux. Існує стороння програма ExpanDrive , яка дозволяє користувачам Linux працювати з Box.

За 10 доларів США на місяць план Box Personal Pro дозволяє завантажувати файли розміром до 5 ГБ і надає вам 100 ГБ місця. Але хоча Box — це чудова служба хмарного сховища, найбільшою його перевагою є групове програмне забезпечення або програма робочого процесу. Використовуючи його таким чином, ви можете ділитися файлами з колегами, призначати завдання, залишати коментарі до чиєїсь роботи та отримувати сповіщення, коли файл змінюється. Він інтегрований з Google Workspace і Microsoft Office 365 .

Початковий  пакет Box Business Plan для малого та середнього бізнесу починається від 7 доларів США на місяць на користувача і 5 доларів на місяць за користувача, якщо оплачується щорічно. Це забезпечує 100 ГБ пам’яті на кожного користувача (до десяти користувачів). Якщо це добре для вас, подумайте про наступний крок, бізнес-план, який пропонує необмежений обсяг пам’яті, починаючи з 20 доларів США на місяць або 15 доларів США на місяць, якщо платити щорічно.

Усі бізнес-плани Box вимагають мінімум 3 користувачів. Так, наприклад, якщо ви щорічно платите за найменший можливий початковий пакет, ви сплачуєте одноразовий платіж у розмірі 180 доларів США за рік або, за бізнес-план і всю пам’ять, яку ви коли-небудь використаєте, 540 доларів США на рік.

Хмарне сховище з відкритим вихідним кодом з конфіденційністю та безпекою.

Nextcloud — це програма з відкритим вихідним кодом, яка дозволяє налаштувати власну службу хмарного сховища за допомогою наявних серверів і жорстких дисків. Ця хмара “зроби сам” для всіх, хто цінує безпеку та конфіденційність.

Ви можете використовувати Nextcloud для налаштування хмарного сховища на офісному сервері або на власних зовнішніх серверах. Проте, незважаючи на те, що NextCloud легко налаштувати для досвідчених користувачів Linux, для початківців це може виявитися проблемою.

Nextcloud також розвивається. Він стартував як автономна хмара для зберігання файлів інфраструктури як послуги (IaaS). Він додає більше послуг, що робить його більш універсальним офісним пакетом, як ті, що пропонують Google і Microsoft. Остання версія Nextcloud 21 також набагато швидша за попередні версії.

Nextcloud поставляється як у безкоштовній, так і в бізнес-версії. З безкоштовною версією ви налаштовуєте її самостійно, використовуючи власні комп’ютери. Тут ви отримуєте стільки пам’яті, скільки у вас є на ваших машинах.

Якщо ви не хочете запускати його самостійно, бізнес-версія Nextcloud Files пропонує базову підтримку до 100 користувачів за 36 євро на користувача на рік .

Це рішення для хмарного сховища призначене для тих, хто хоче мати максимальний контроль над своєю хмарою і не проти зробити додаткову роботу, щоб зробити все правильно.

AWS для бізнесу — це чудово, але могло б бути краще.

Amazon Prime, частина Amazon Web Services (AWS), є сервісом зберігання об’єктів, і це чудовий сервіс. Але це не те, чим користуються люди. Вони використовують Amazon Drive для особистого та ділового використання. І це не першокласний сервіс для зберігання.

Майте на увазі, Amazon Drive краще, ніж раніше. Amazon Drive тепер має служби синхронізації для Android, iOS, macOS та Windows. На жаль, він досі не має клієнта Linux. Веб-інтерфейс, однак, продовжує бути дещо незручним.

Позитивним є те, що Amazon переміщує файли за допомогою копіювання файлів на рівні блоків (так само як «диференційна синхронізація» або «дельта-синхронізація»). За допомогою цього методу, який також використовує Dropbox, під час синхронізації файлу ви надсилаєте та отримуєте лише різницю, дельту, між файлами. Це робить синхронізацію файлів у цих службах набагато швидшою, ніж у конкурентів.

Одна приємна функція, якщо ви є учасником Amazon Prime – за 12,99 доларів США на місяць або 119 доларів на рік – ви також отримуєте необмежену пам’ять для фотографій з повною роздільною здатністю та 5 ГБ відеопам’яті з Prime Photos .

Для зберігання файлів учасники Prime отримують 5 ГБ сховища «безкоштовно» з Amazon Drive. Якщо ви хочете більше, поточні річні плани пам’яті Amazon починаються від 100 ГБ за 19,99 доларів США на рік і 1 ТБ за 59,99 доларів США. Інші хмарні плани Amazon забезпечать вам до 30 ТБ за 1799,70 дол. США.

Якщо ви є учасником Amazon Prime, Amazon Drive вартий вашого часу. Якщо ні – розгляньте інші варіанти хмарних сховищ.

Довічна підписка та додаткова безпека роблять pCloud вартим уваги.

Ми завжди обережно ставимося до «довічних» підписок на будь-що, але особливо на комп’ютерні послуги. Проте для швейцарського хмарного сервісу pCloud можна зробити виняток.

pCloud поставляється з клієнтами для Linux, macOS і Windows, а також для смартфонів Android та iOS.

PCloud пропонує 4 ГБ безкоштовного сховища для початку. Ви також можете додати більше пам’яті, на 1 ГБ за один раз, щоб встановити програму для настільного комп’ютера, додаток для смартфона, зберігати відео та фотографії вашого смартфона в pCloud, а також змусити інших підписатися на pCloud. Ви можете розширити сховище до 10 Гб безкоштовної пам’яті.

Ще одна приємна функція полягає в тому, що pCloud поставляється з шифруванням файлів лише на стороні клієнта. Іншими словами, pCloud зашифрує ваші файли за допомогою 256-бітного AES, і ніхто, крім вас, не зможе їх прочитати. І, коли кажуть «ніхто», вони мають на увазі абсолютно ніхто. Якщо ви втратите пароль, ви втратите свої дані. Ці файли зберігаються в папці Crypto. Ця функція коштує 3,99 доларів США на місяць, 39 доларів США на рік або 125 доларів США за довічну підписку. Ви також можете вирішити зберігати свої дані на серверах Європейського Союзу, які більше піклуються про конфіденційність.

Комерційна персональна послуга починається з 500 ГБ для преміум-пакета за 47,88 доларів США на користувача на рік, а пропозиція 2 ТБ Premium Plus коштує 95,88 доларів США за користувача на рік. Або ви можете придбати їх на весь термін служби (компанії) за 175 доларів за Premium і 350 доларів за Premium Plus. PCloud для бізнесу пропонує 1 ТБ сховища на користувача, починаючи з 287,64 доларів США на рік. Кожен додатковий користувач отримує власний ТБ пам’яті.

Якщо конфіденційність і одноразова оплата за хмарне сховище, здається вам привабливою, зверніть увагу на pCloud.

Який для вас найкращий сервіс хмарного сховища?

Немає єдиного найкращого вибору для всіх. Ваш вибір хмари залежить від того, що ви використовуєте і що ви хочете з нею робити. Усі ці сервіси дають більш ніж достатньо безкоштовних або дешевих послуг для малого бізнесу. Коротше кажучи, не відволікайтеся на те, скільки безкоштовних гігабайт пам’яті ви отримуєте, це не так важливо.

Підсумовуючи:

  •  Універсальний офіс/хмара/робочий процес: Box, Google Drive, Nextcloud або OneDrive.
  • Користувачі Apple:  Dropbox або Google Drive
  • Простота використання та декілька пристроїв:  Dropbox
  • Користувачі Google:  Google Drive
  • Користувачі Linux:  Nextcloud
  • Конфіденційність:  pCloud
  • Користувачі, які високо цінують контроль даних:  Box або Nextcloud
  • Користувачі Windows:  OneDrive

Чи варто розглянути інші хмарні сервіси?

Є ще один відомий гравець:  iCloud Drive. Вхід в хмару Apple залишається незручним. Звичайно, iCloud Drive демонструє свої найкращі переваги, коли ви використовуєте його з найновішим і найкращим обладнанням Apple. Можливо, найбільш дратівливою «функцією» iCloud є плутанина між  iCloud  та  iCloud Drive. Це не те саме.

iCloud — це хмарна служба, яка створює резервні копії та надає такі послуги, як iCloud Backup, Find My iPhone, Keychain та  офісний пакет iWork . iCloud Drive також працює в iCloud. Але це особиста служба хмарного сховища. Він доступний в Інтернеті, на macOS, iOS, iPadOS і Windows, але не на Android. І, звичайно, немає клієнта для настільних комп’ютерів Linux.

Apple iCloud постачається з 5 ГБ безкоштовного сховища, якщо ви використовуєте його з Mac або iDevice. Якщо ви використовуєте його з Windows, ви можете отримати 1 Гб. За  99 центів на місяць iCloud Drive пропонує 50 ГБ . За 2,99 доларів ви отримуєте 200 ГБ, а 2 ТБ коштують 9,99 доларів на місяць. Це все. Більших пропозицій немає. Для фізичних осіб це добре, але для бізнесу цього недостатньо.

Отже, вирішуйте, знайдіть найкращий хмарний сервіс для себе та почніть зберігати та створювати резервні копії своїх файлів у хмарі. Це значно полегшить ваше життя.

Поділитися
Exit mobile version