Google обмежує термін зберігання Ваших даних

4 хв. читання
search 2

Google змінює свої налаштування за замовчуванням, щоб автоматично видаляти деякі дані користувачів, які збираються під час використання програм. Активність в Інтернеті та додатках, журнал пошуку веб-сайтів та відвідуваних сторінок, а також дані про місцеположення, тепер будуть знищувати через 18 місяців.

Історія YouTube, а саме, які кліпи переглядали та на який термін, також буде стерто через 36 місяців. Зміни стосуються лише нових облікових записів, але для вже існуючих користувачів незабаром з’являться нові вказівки щодо коригування їхніх налаштувань, пише ВВС.

Дані зміни були спричиненні звинуваченням компанії Google в антиконкурентній поведінці та в зловживанні своїм домінуванням в онлайн-пошуку. Нещодавно німецький суд наклав обмеження на дані, які збирає Facebook про місцевих користувачів, через занепокоєння щодо зловживання його провідним становищем на ринку соціальних мереж.

Google представив функцію автоматичного видалення, але кожен користувач може обрати застосовувати її для свого облікового запису чи ні, оскільки американська технологічна компанія використовує цю інформацію для створення персоналізованих рекомендацій та результатів пошуку, а також для націлювання реклами.

“Ми знаємо, що дана інформація робить нашу продукцію корисною”, – заявив Девід Монсес, менеджер із продуктів Google.

Google також заявив, що прагне зберігати інформацію про записи YouTube довше, оскільки це допоможе компанії робити такі речі, як створення музичних рекомендацій. Компанія наголосила, що не буде застосовувати політику автоматичного видалення без згоди користувачів і зазначила, що всі користувачі можуть обрати встановлення автоматичного видалення лише на три місяці.

Крім того, незабаром мають бути введені інші зміни. Наприклад, якщо користувач вирішив поділитися місцем розташування свого телефону з другом, йому пізніше буде нагадано, що дозвіл все ще активний, і його запитають, чи хоче користувач вимкнути його. Google також повідомив, що полегшив доступ до режиму інкогніто у своїх додатках.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ПОСТІЙНО ВІДКРИВАТИ ПОСИЛАННЯ У CHROME, А НЕ У SAFARI НА ПРИСТРОЯХ IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК НАДСИЛАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ У WHATS APP ЗІ СВОГО КОМП’ЮЕТРА? – ІНСТРУКЦІЯ

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

Нагадаємо, Mac переживає ще одну величезну зміну процесора. До кінця 2020 року Apple випустить Mac, які містять “Apple Silicon”, як і iPad та iPhone. Ось що означає кінець процесорів Intel для майбутнього Mac. Новий macOS 11.0 Big Sur, який очікують восени 2020 року, стане першою версією macOS, яка підтримує цю нову архітектуру.

Також Apple на всесвітній конференції розробників Worldwide Developers Conference (WWDC) 2020 анонсувала нові функції конфіденційності та безпеки для користувачів iOS і macOS.

Окрім цього, після років спекуляцій та чуток, Huawei офіційно представила свою операційну систему Harmony OS в 2019 році. Можна сказати, що було поставлено більше питань, ніж відповідей. Як це працює? Які проблеми вона вирішує? І це продукт ворожнечі між Huawei та урядом США?

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version