Огляд усіх планшетів від Apple: який iPad вартий Вашої уваги?

9 хв. читання

IPad вважається найкращим у своєму класі планшетом, але, маючи так багато різних версій, важко дізнатися, яку вибрати, пише How-to Geak.

Щоб вирішити, який саме придбати, з’ясуйте скільки Ви хочете витратити, для чого Ви плануєте використовувати свій планшет і які аксесуари Ви хочете додати.

Діапазон iPad

  • iPad Pro: Доступний з 11- або 12,9-дюймовим дисплеєм, починаючи від $ 799.
  • iPad Air: 10,5-дюймовий дисплей, починаючи від $ 499.
  • iPad: 10,2-дюймовий дисплей, починаючи з $ 329.
  • iPad mini: 7,9-дюймовий дисплей, починаючи від $ 399.

Кожен iPad працює за допомогою операційної системи iOS від Apple, відомої як iPadOS. Усі моделі можуть отримати доступ до App Store та його великої бібліотеки додатків для iPad. IPad також може запускати менші додатки для iPhone, якщо вони Вам потрібні.

Хоча всі моделі iPad можуть отримати доступ до одного програмного забезпечення, продуктивність значно відрізняється. Наприклад, складні завдання, такі як редагування відео чи 3D-програми, можуть не працювати так, як на стандартному iPad, як у Pro.

Усі моделі чудово підходять для перегляду фільмів, перегляду соціальних медіа, здійснюють дзвінки FaceTime тощо. Коли Ви витрачаєте більше на модель Pro, Ви платите за продуктивність та можливість більш ефективної роботи з периферійними пристроями.

iPad

ipad

Сьоме покоління IPad є найголовнішим планшетом Apple. Він коштує від $ 329, але іноді можна продати його лише за 250 доларів. У цій ціні це чудова покупка з різноманітним напрямком використання, включаючи випадкові домашні потреби або освітні цілі.

IPad працює від системи A10 на мікросхемі, яка вперше представлена ​​ще в 2016 році разом з iPhone 7. Отже, чипу в базовій моделі iPad майже п’ять років. Незважаючи на свій вік, його продуктивність все ще на рівні.

На жаль, A10 буває важко працювати з більш вимогливими програмами в App Store. Але якщо Ви просто хочете щось запустити з простих додатків, перевірити електронну пошту чи переглядати Інтернет, A10 – впорається. Пам’ятайте лише, що якщо мова йде про більш складні ігри чи інші важкі додатки, у вас можуть виникнути проблеми з продуктивністю.

IPad пропонує лише максимальний об’єм зберігання – 128 ГБ. 10,2-дюймовий екран також трохи менший, ніж у моделей Air та Pro, а також не вистачає широкої кольорової гами P3 та дисплея True Tone.

Камера на задній панелі використовує той самий 8-мегапіксельний датчик, що і iPad Air, але передня камера бажає кращого. Ваші друзю будуть не задоволені зображенням у FaceTime.

iPad Air

iPad Air поставляється з тією ж системою A12, яка з’явилася d iPhone XS та XR e 2018 році. Незважаючи на те, що минуло кілька років, A12 все ще є високодієздатним чипом, який забезпечує плавну роботу в останні версії iOS (та iPadOS). Це робить iPad Air більш надійним пристроєм, ніж базовий iPad, що стосується підтримки програмного забезпечення та загальної продуктивності.

10,5-дюймовий екран набагато краще, ніж 9,7-дюймовий дисплей, на який колись покладався Apple. У поєднанні з смарт-клавіатурою Apple, iPad Air забезпечує дуже комфортне введення тексту. Власники iPad Air також можуть використовувати олівець першого покоління для малювання, набору тексту та коментарів.

У той час як Air є відмінною машиною, є велика різниця, коли Ви порівнюєте його з більш потужними моделями Pro. Сюди входить верхня межа 256 Гб пам’яті. У нього немає порту USB-C для розширення – лише фірмовий роз’єм Lightning тощо.

Також Ви отримуєте лише одну восьмимегапіксельну камеру, а в динаміках тієї якості, яку Ви побачите в моделях Pro. Дисплей також не такий яскравий. Він працює на частоті 60 Гц, а не на 120 Гц на Pro, і кольорове відтворення також не так добре, як дисплей на Pro.

Незважаючи на деякі обмеження, Air може робити майже все, що може Pro, хоч і в повільнішому темпі.

iPad Pro

Флагманським планшетом Apple є iPad Pro, який доступний як у розмірах 11 і 12,9-дюймів. Обидва варіанти починаються з 128 Гб пам’яті, але Ви можете додати до 2 ТБ на 11-дюймовій моделі.

IPad Pro 2020 має систему A12Z Bionic від Apple на мікросхемі, яка має восьмиядерний графічний процесор, щоб допомогти в таких візуальних завданнях, як 3D-рендеринг. Завдяки цьому iPad Pro підходить для редагування відео, ігор та запуску складних творчих додатків.

Якщо ви хочете, щоб ваші ігри виглядали якнайкраще, і, що ще важливіше, виконували все можливе, iPad Pro має переваги.

Моделі iPad Pro також мають власні аксесуари, серед яких чарівна клавіатура та стилус Apple Pencil другого покоління.

На відміну від інших планшетів Apple, iPad Pro також має роз’єм USB-C, який можна використовувати для розширення планшетного ПК, включаючи адаптери для виходу HDMI, 3,5-мм стерео і USB-A. Він набагато більше схожий на комп’ютер, ніж будь-яка інша модель iPad, усі вони використовують фірмовий роз’єм Lightning.

Не можна заперечувати, що iPad Pro надає користувачеві більшу преміальні можливості, ніж решта асортименту. Ці планшети поставляються із 120-Гц дисплеєм ProMotion, який працює при подвійній частоті оновлення стандартного iPad (60 Гц). Результат – помітно кращий.

Оновлений дизайн уніфікованого корпусу та набагато менші рамки. Також, на відміну від стандартного iPad, немає кнопки “Головна”, оскільки iPad Pro використовує жести та розпізнавання обличчя, як у флагманських iPhone.

Pro також включає широкі та ультраширокі камери на задній панелі та сканер LiDAR для поліпшення продуктивності в доповненій реальності.

Варто зазначити, що iPad Pro з набором аксесуарів насправді коштує дорожче, ніж базовий MacBook Air або подібний комп’ютер Windows. Це може бути дуже крута машина, але це не краща заміна для ноутбука.

iPad mini

Нарешті, у нас є iPad mini . Цей 7,9-дюймовий планшет починається від $ 399. Основна відмінність між моделями Air і mini – розмір екрану.

IPad mini також постачається з чіпом A12 з 2018 року, до 256 ГБ пам’яті та базовою восьмимегапіксельною камерою. Дисплей відрізняється такою ж широкою кольоровою гамою P3, що і Air, з True Tone для збалансування навколишнього та екранного балансу білого. Навіть ресурс акумулятора однаковий.

Крім розміру, головна відмінність полягає в тому, що Ви не можете використовувати будь-які додатки смарт-клавіатури Apple із iPad mini, оскільки вони не підходять. Однак Ви можете все-таки використовувати олівець першого покоління Apple Pencil як стилус і підключити клавіатуру Bluetooth.

Багато людей вважають, що iPad mini має чудовий розмір для читання, і його можна легко тримати в одній руці.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version