Apple опублікувала вихідний код та документацію щодо власних менеджерів паролів

4 хв. читання

Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

Про це повідомляє ZDNet.

На GitHub були викладені нові інструменти, що називаються Password Manager Resources. Apple каже, що нові інструменти призначені насамперед для того, щоб допомогти розробникам програм керування паролями створити кращі версії програм.

Apple заявила, що опублікувала ці інструменти для вирішення давньої проблеми з програмами керування паролями, яка є актуальною для всіх операційних систем, а не тільки для macOS та iOS.

Проблема полягає в тому, що, хоча менеджери паролів створюють унікальні та надійні паролі, але у багатьох випадках ці паролі не сумісні з веб-сайтами, для яких вони створені. Користувачі, які стикаються з помилками під час генерування випадкового пароля, часто вдаються до вибору свого власного, який у багато разів коротший та менш безпечний, ніж той, який зазвичай генерується програмою менеджера паролів.

Вищезгадані інструменти Apple включають переліки правил вибору пароля для багатьох популярних веб-сайтів, які потребують пароль для входу.

apple password rules
Apple каже, що менеджери паролів, які будуть використовувати його список правил, почнуть генерувати паролі, які є одночасно сильними та унікальними, але також сумісними з веб-сайтами, для яких вони використовуються, а, отже, зменшуватимуть помилки користувачів та випадки, коли користувачі прагнуть обирати свої паролі,які є менш надійними.  Це ситуація, яку Apple хоче виправити.

Крім того, Apple також опублікувала список веб-сайтів, які діляться між собою обліковими записами для входу, щоб “зробити пропозиції щодо заповнення паролів більш корисними”.

Крім того, Apple також поділилася списком URL-адрес веб-сайтів, куди зараз користувачі перенаправляються при вході, щоб змінити їхні паролі. Apple каже, що цей список буде корисним для розробників менеджерів паролів, якщо вони виявлять слабкий пароль і хочуть перенести користувача безпосередньо на сторінку, де він може змінити пароль, а не змушувати користувача знайти цю сторінку самостійно (бо тут є ризик, що користувач потрапить на фішингову сторінку, якщо буде це робити через пошукові системи).

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version