Як обмежити екранний час у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

І дітям, і дорослим необхідно періодично робити перерву від контакту з екраном комп’ютера. На щастя, Microsoft Family Groups (“Сімейні групи Microsoft”) в Windows 10 дозволяють встановити більш здоровий графік для всіх членів Вашої сім’ї.

Сімейні групи Microsoft дозволяють скомпонувати усіх членів Вашої родини, які мають безкоштовний обліковий запис Microsoft, під однією “цифровою парасолькою”. На веб-сайті “Сімейних груп Microsoft” Ви можете отримати доступ до кількох простих у користуванні налаштувань та обмежити екранний час для себе чи своїх дітей, пише How-To Geek.

1. Для початку можна створити сімейну групу безпосередньо в Windows 10 або на веб-сайті. Після того, як Ви запросите усіх до своєї родинної групи, знайдіть члена сім’ї, чий час Ви хочете обмежити, на головній сторінці свого сімейного облікового запису Microsoft Family Groups. Натисніть “Екранний час” під ім’ям цієї людини, щоб відкрити сторінку керування часом на екрані.

screen time 1

2. Усі обмеження екранного часу для нових облікових записів вимкнено, тому увімкніть опцію “Windows 10”, щоб відкрити графік екранного часу.

3. У календарі щотижневого розкладу натисніть графік будь-якого дня, щоб змінити його.

4. У меню щоденного розкладу Ви можете створити один або декілька періодів часу, протягом яких екранний час дозволено, використовуючи меню “Від” та “До”. Закінчивши, натисніть “Зберегти”, а потім повторіть процес кожного дня тижня, який Ви бажаєте змінити.

5. Ви також можете скористатися випадаючим меню “Ліміт часу”, щоб обмежити загальну кількість часу, який обліковий запис може витратити на Windows 10. Наприклад, Ви можете дозволити одну годину використання комп’ютера в будь-який час між 10:00 та 14:00.

6. Ви також можете вибрати “Заблоковано”, щоб змінити цей графік, коли екранний час заблоковано. Ви також можете застосувати ці налаштування до будь-яких інших пристроїв Windows 10, а також до Xbox One як продукту Microsoft. Для цього увімкніть опцію “Використовувати один графік для всіх пристроїв” вгорі.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Органам охорони здоров’я надали доступ до технології відстеження COVID-19

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version