У Google Messages зможуть запровадити наскрізне шифрування

4 хв. читання
black smartphone 2

У фірмовому месенджері від Google може з’явитися наскрізне шифрування. Принаймні користувачі сайту 9to5Google виявили у месенджері Google Messages кілька рядків відповідного коду.

Так, читачі 9to5Google проаналізували щойно випущену тестову збірку програми, яка з’явилася на APKMirror, PC Magazine.

Google поки що не говорить про цю функцію. Але наскрізне шифрування є актуальним доповненням, яке користувачі хочуть мати, щоб захистити свою конфіденційність. Конкуруючі платформи, такі як iMessage, Facebook Messenger та WhatsApp, пропонують користувачам подібне шифрування.

Google Messages орієнтований на користувачів, які користуються послугами Rich Communication Services (RCS). Смартфони Android з додатком Messages можуть активувати чат за стандартом RCS від Google, щоб розблокувати індикатор набору тексту в режимі реального часу, передачі великих файлів та надійні групові повідомлення. Завдяки наскрізному шифруванню, програма зашифрує повідомлення та розшифрує його лише для одержувача.

Обом користувачам для спілкування знадобиться додаток Messages, але Google має намір дозволити іншим програмам інтегрувати свій RCS-стандарт, щоб збільшити аудиторію. У випадках, коли лише у одного користувача встановлена програма, а у іншого її немає на телефоні або якщо існують проблеми із зв’язком, програма Messages буде використовувати сервіси SMS та MMS. Google просто нагадає користувачеві, що SMS та MMS-повідомлення не шифруються, перш ніж щось надсилати.

Google може в будь-який час запровадити наскрізне шифрування як загальнодоступну функцію. Воно вже існує у продукті, де-факто, і це може означати, що ця функція вже близько до повної реалізації. Додаток Messages також незабаром має отримати анімовані смайлики, подібні до тих, що є в iMessage від Apple.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version