Батьківський контроль у Windows 10: як налаштувати?

6 хв. читання

“Батьківський контроль” у будь-якій цифровій системі чи послузі важливий, як для захисту дітей від невідповідного вмісту, так і для захисту Ваших систем від неслухняних дітей. Windows 10 надає облікові записи для дітей та сімейні групи для обмеження вмісту, екранного часу тощо.

Який “Батьківський контроль” пропонує Windows 10?

Як тільки Ви входите в свій обліковий запис, щоб отримати доступ до будь-якого пристрою Windows, Ви можете створити обліковий запис для дітей, який легко контролювати та регулювати, пише How-To Geek.

Весь контроль для дочірнього облікового запису встановлюється батьківським обліковим записом, включаючи:

  • Створення звітів про діяльність щодо використання додатків чи ігор, історії веб-переглядачів, веб-пошуку та часу екрану;
  • Обмеження екранного часу для Windows 10 або Xbox One через щотижневі розклади;
  • Обмеження використання додатків та ігор для кожного пристрою;
  • Блокування невідповідних веб-сайтів та додатків;
  • Керування гаманцем дитини та придбання дозволів у магазині Microsoft;
  • Відстеження місцезнаходження дитини на пристрої Android під управлінням Microsoft Launcher (або телефону з Windows 10).

Як створити обліковий запис для дитини в Windows 10?

1. Щоб отримати доступ до своїх облікових записів Windows 10, відкрийте меню “Пуск” та виберіть піктограму коліщатка.

control 1

2. Клацніть на “Облікові записи”, щоб перейти до меню “Налаштування облікових записів”.

3. Крім того, Ви можете отримати доступ до меню “Налаштування облікових записів”, відкривши меню “Пуск”, набравши “account” (“екаунт”) та вибравши опцію “Керувати своїм обліковим записом”.

4. Виберіть вкладку “Сім’я та інші користувачі” зліва та натисніть значок плюс (+) поруч із пунктом “Додати члена сім’ї”.

5. Виберіть “Додати члена”. Якщо у Вашої дитини є електронна адреса, введіть її тут і натисніть “Далі”. Якщо ні, ви можете натиснути “Створити адресу електронної пошти для дитини”, щоб створити для неї безкоштовний обліковий запис електронної пошти через Microsoft Outlook

6. Якщо Вашій дитині не виповнилося 13 років, її дитячий екаунт буде готовий до роботи. Якщо Ви створюєте обліковий запис для осіб старше 13 років, Ви можете встановити дату їх народження під час створення облікового запису.

Як управляти “Батьківським контролем” у Windows 10?

Хоча Ви можете створити обліковий запис для дитини безпосередньо в Windows 10, система перенаправить Вас на веб-сайт Microsoft Family, щоб керувати та контролювати обліковими записами, створеними для Вашої родини. Ви також можете створювати екаунти для користувачів із цього веб-сайту.

1.  Для доступу до цього веб-сайту у вікні “Сімейні та інші користувачі” натисніть “Керувати налаштуваннями сім’ї в Інтернеті”.

2. Виберіть “Активність” під будь-яким обліковим записом та ввімкніть перемикач “Звітність про діяльність”. Це дозволяє відстежувати активність цього облікового запису або через звичайні звіти електронною поштою, або повертаючись до цього меню в будь-який час.

Після ввімкнення звітності про діяльність прокрутіть вниз, щоб дозволити додаткові обмеження на програми та ігри, веб-перегляд веб-сторінок та час екрану, натиснувши “Увімкнути обмеження” поруч із кожною функцією. Ви також можете натиснути вкладки вгорі сторінки, щоб отримати доступ, увімкнути та керувати будь-якою з цих функцій.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Як обмежити екранний час у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version