Як використовувати Face ID на своєму iPhone під час носіння маски? – ІНСТРУКЦІЯ

7 хв. читання

“Face ID призначений для роботи з очима, носом і ротом”, повідомляє Apple. Якщо Ви носите маску в продуктовому магазині та інших громадських місцях, це проблема. Ось що потрібно знати про розблокування iPhone з Face ID під час носіння маски.

Оновлення Apple iOS 13.5 допоможе

Незабаром Ваш iPhone стане кращим для виявлення покриттів для обличчя. Коли Face ID помітить, що Ви носите маску, система швидко запропонує Вам ввести PIN-код або пароль. Вам не доведеться стояти і чекати, коли Face ID намагатиметься виявити Ваше обличчя, пише How-to Geek.

Це частина оновлення iOS 13.5, яка також включає нову функцію цифрового відстеження контактів. Apple випустила четверту бета-версію для розробників 6 травня 2020 року. Сподіваємось, незабаром вона стане доступною як стабільне програмне забезпечення для всіх.

iphone icon girl

Хоча Face ID зазвичай не зможе розпізнати Ваше обличчя під час носіння маски, деякі люди запропонували альтернативу: налаштувати “новий вигляд” під час носіння маски.

Ваш iPhone дозволить вам “Налаштувати альтернативний зовнішній вигляд” і розблокує або Ваш основний вигляд, або вторинний. Ця функція може бути використана, наприклад, для налаштування зовнішнього вигляду члена сім’ї, і Ви, і цей член сім’ї, зможете розблокувати iPhone.

Теоретично Ви можете одягнути маску, перейти до Параметри> Face ID і код допуску> Налаштувати варіант вигляду та налаштувати зовнішній вигляд під час носіння маски.

Однак більшість кориистувачів повідомляє, що це не працює для них. Face ID на iPhone призначений для перегляду Вашого носа та рота. Іноді це може працювати для деяких людей, але на це не варто розраховувати.

Як вводити PIN-код для розблокування швидше?

Якщо Ви намагатиметесь розблокувати іPhone під час носіння маски, Вам, як правило, доведеться чекати, коли Face ID не зможе розпізнати обличчя, перш ніж Ви зможете ввести свій PIN-код. Є швидкий спосіб подолати цю затримку.

Коли Face ID намагатиметься сканувати Ваше обличчя, торкніться слова “Face ID” посередині екрана. З’явиться запит для введення PIN-коду або пароля, і Ви зможете швидко ввести свій код. Вам не доведеться чекати, коли помилка Face ID не завершиться, і запропонувати Вам підказку для отримання пароля.

Як вимкнути ідентифікатор обличчя для Apple Pay?

Якщо у Вас iPhone з Face ID, Ви, ймовірно, хочете залишити його ввімкненим. Якщо Ви вдома та не вдягаєте маску, Face ID – це швидкий спосіб розблокувати свій iPhone без введення PIN-коду.

Однак Ви можете вимкнути Face ID для деяких ситуацій. Наприклад, якщо Ви платите за допомогою Apple Pay в магазині і хочете швидко ввести свій PIN-код, а не чекати Face ID, Ви можете відключити Face ID для Apple Pay.

Для цього перейдіть до Параметри> Face ID і код допуску та вимкніть “Apple Pay” у розділі “Використовувати Face ID для“.

Якщо двічі натиснути бічну кнопку iPhone для того, щоб почати платити за допомогою Apple Pay, Ви можете негайно натиснути кнопку “Сплатити з кодом допуску” і ввести свій пароль, а не чекати, коли Face ID спробує розпізнати Ваше обличчя і йому це не вдасться.

Ви також можете вимкнути Face ID для розблокування iPhone на екрані Параметри> Face ID і код допуску. Просто вимкніть функцію “Відмикання iPhone“, і Face ID не буде використовуватися для розблокування Вашого iPhone. Ви можете почати вводити свій пароль ще раз після пробудження iPhone зі сну. Можливо, Ви захочете відключити його, перш ніж виходити з маскою та вмикати його, наприклад, вдома.

Як рідше розблокувати iPhone?

За допомогою Face ID розблокування Вашого iPhone відбувається досить швидко. З паролем Ви повинні щоразу вводити пароль коли витягуєте телефон з кишені.

Якщо ви хочете витрачати менше часу на введення пароля та розблокування відкритого телефону iPhone, подумайте про зміну налаштування автоблокування.

Для цього перейдіть до Параметри> Дисплей і яскравість> Автозамикання та виберіть час затримки. Наприклад, якщо встановити iPhone на автоматичне блокування “Ніколи”, Ви можете розблокувати його один раз, і екран буде активним, коли покладете його в кишеню. Щоразу, коли витягуєте телефон з кишені, екран буде увімкнений, і Ви можете почати використовувати його відразу, поки вимкнете iPhone за допомогою кнопки живлення.

Якщо вимкнути автоматичне блокування або зробити його менш частим, очевидно, буде витрачено більше енергії акумулятора, ніж просто відправити iPhone в режим сну. Однак якщо Ви плануєте використовувати свій iPhone в продуктовому магазині чи іншому громадському місці, Ви можете просто разблокувати його один раз, він не буде блокуватися автоматично, і Вам не доведеться вводити свій пароль, поки Ви не вимкнете його.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці ІБ-компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність та комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version