Як розпізнати шкідливі рекламні програми?

4 хв. читання
online ads 1
ONLINE ADVERTISING man working on laptop Online Advertising Website Marketing Update Trends Report News Online Advertising Online Marketing Business Content Strategy

Рекламне ПЗ – це не тільки спливаючі оголошення, які відображаються на комп’ютері чи мобільному пристрої користувача. Також рекламне ПЗ може використовуватися у зловмисних цілях, наприклад, для завантаження вірусів та шпигунських програм на пристрій, або для отримання доступу до Вашого браузера.

Що таке рекламне шкідливе ПЗ?

Це вид шкідливого програмного забезпечення, яке відображає не бажану рекламу на пристрої користувача. Ця загроза, як правило, інсталюється під час завантаження легітимних додатків, пише ESET.

Хоча іноді рекламне програмне забезпечення може бути безпечним, деякі спливаючі вікна здатні не тільки відображати рекламу, але й збирати дані про конкретного користувача для відображення оголошень відповідно до його запитів у браузері. У цих випадках рекламне ПЗ може перенаправляти користувача на шкідливі веб-сайти та небезпечні сторінки через різні посилання, піддаючи ризику інфікування комп’ютерними вірусами та іншими загрозами.

Як розпізнати шкідливі рекламні програми?

Як правило, на наявність шкідливого ПЗ вказує постійна поява невідомих програм та спливаючих оголошень в браузері, де вони раніше не відображалися.

Також про наявність загрози свідчать такі ознаки:

  • низька продуктивність або збої в роботі пристрою;
  • зміни на домашніх сторінках браузера без дозволу користувача;
  • поява нових розширень та панелей інструментів;
  • некоректне відображення веб-сторінок;
  • встановлення небажаних програм.

Види рекламного вірусу

Цей вид шкідливого ПЗ поширюється у вигляді набридливих спливаючих вікон або банерів та може діяти різними способами:

  • подібно до шпигунських програм, деякі типи загроз відстежують активність користувача в Інтернеті з метою переспрямування на конкретні оголошення;
  • рекламне ПЗ може перенаправляти користувача на шкідливі оголошення;
  • запуск рекламного ПЗ впливає на продуктивність пристрою, уповільнюючи його роботу.

Як видалити рекламне ПЗ ?

Крім того, що потрібно бути уважним під час натискання на різні спливаючі вікна та банери, важливо не забувати і про захист пристрою від цього виду загроз.

Варто зазначити, що існує багато безкоштовних інструментів для видалення рекламного ПЗ, однак не всі з них є безпечними та якісними.

Тому для ефективного захисту пристроїв від подібних загроз рекомендується використовувати надійне антивірусне рішення, яке допоможе запобігти інфікуванню шкідливим програмним забезпеченням, а також очистити пристрій від нього.

Не забудьте створити резервну копію файлів та даних перед скануванням пристрою на наявність шкідливого ПЗ.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці ІБ-компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність та комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version