Як відправити факс зі свого смартфона?

6 хв. читання

Ви можете створити документ PDF зі свого смартфона, планшета чи будь-якого комп’ютера та надіслати його електронною поштою. Але деякі організації все ще не приймають документи електронною поштою – тоді Вам необхідно буде відправити факс. Як це зробити за допомогою смартфона, читайте у статті.

Ні, Ви не можете використовувати телефонне з’єднання свого смартфона як факс-апарат або комутаційний модем. Вам потрібно буде покластися на додаток або сторонні сервіси, які виконають факсимільне замовлення для Вас, пише How-to Geek.

Так, це буде коштувати грошей

Ви не знайдете додаток, який дозволяє безкоштовно надсилати необмежену кількість факсів. Кожне додаток, який Ви знайдете, коштуватиме Вам грошей, щоб регулярно користуватися. Деякі програми дозволяють надсилати кілька сторінок безкоштовно, але на цьому все. Такі служби повинні підтримувати для Вас телефонні номери та взаємодію з телефонною мережею. Ваш смартфон не може діяти як модем комутованого зв’язку, тому Ви залежите від серверів сервісу, який робить за Вас важку роботу.

Хоча цей процес і обійдеться Вам у копійочку, він може заощадити Вам гроші та бути зручнішим за альтернативу. Альтернативою є оплата використання факсимільних апаратів у магазині або придбання власного факсимільного апарату та підключення його до телефонної лінії. Обидва, ймовірно, будуть значно дорожчі, якщо Вам просто потрібно буде надіслати кілька факсів.

Цей метод також дозволяє виконати роботу в електронному вигляді. Ви можете підписувати та заповнювати PDF-документи на своєму телефоні та відправляти їх факсом. Або використовуйте камеру телефону, щоб сканувати паперові документи та надсилати факсом.

HP OfficeJet Pro 8035

Програми для iPhone або Android

Шукайте “факс” у магазині додатків і Ви знайдете досить багато варіантів, але жоден із додатків не є безкоштовним. Ті, що надають кілька безкоштовних сторінок факсу, як правило, лише цим і обмежуться, а наступні – вже за гроші.

Якщо Ви постійно будете надсилати чутливі факси або працюєте в компанії і намагаєтесь вибрати постачальника послуги, додаток RingCentral Fax, який частково належить Cisco та AT&T, є, мабуть, найкращим вибором для Ваших потреб. Тим паче компанії мають безліч чудових функцій безпеки та підтримки для багатьох користувачів окремими лініями факсу.

У них також є дійсно потужний мобільний додаток, який, мабуть, є одним із найкращих способів надсилання факсів. Його також можна використовувати для надсилання факсів замість електронної пошти. Окрім цього,  застосунок має інші функції, включаючи інтеграцію з Outlook, Google Drive, Dropbox, Box.

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Випадковий користувач

Якщо Ви просто хочете час від часу надсилати кілька факсів, можете вибрати eFax. Розробник додатка – компанія, яка винайшла факс в цифровому форматі. У них є приємний мобільний додаток, який дозволяє Вам надсилати та отримувати факси.

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Якщо Вам просто потрібно надсилати випадкові факси, ми також рекомендуємо MyFax, який дозволяє надсилати до десяти безкоштовних сторінок без оплати. Якщо Вам потрібно надсилати більше сторінок щомісяця, Ви можете перейти платний тариф.

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Обидва постачальники є авторитетними та належать тій же великій компанії, яка займається цим вже роками. У них можуть бути не всі функції безпеки, як у RingCentral, але Вам не потрібно турбуватися про те, у чиї руки потрапила Ваша особиста інформація.

Надсилання факсів електронною поштою

Якщо Ви використовуєте Windows Phone, Blackberry, Fire Tablet або іншу операційну систему, Ви завжди можете підписатися на RingCentral, eFax або MyFax, а потім використовувати їх веб-сайт для надсилання факсу. Практично всі провайдери дозволяють Вам надсилати факси, надіславши електронний лист з документом на номер, на який Ви намагаєтесь надіслати факс, у поєднанні зі спеціальним закінченням. Наприклад, якщо Ви хочете щось надіслати факсом на номер 800-555-1212,надішліть документ на електронну пошту, наприклад, 8005551212@somefaxservicehere.com (не справжня адреса).

Можливість надсилати факси через електронну пошту означає, що будь-який мобільний пристрій може легко надсилати факси, не потребуючи встановлення додаткової програми.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці ІБ-компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність факста комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version