Підліток викрав криптовалюти на більш ніж $20 мільйонів

4 хв. читання
hacker cid

Хакер нібито хвалився друзям, що вже з 13 років зміг вкрасти криптовалюти на суму понад $ 100 млн і перевів сотні тисяч доларів в готівку, які зберігалися у нього в спальні.

Засновник і головний виконавчий директор консалтингової фірми Transform Group Michael Terpin подав до суду на Ellis Pinksy, згідно з яким підліток спільно з іншими зловмисниками зламали його телефон і викрали гроші в 2018 році.

За словами Терпіна, підліток разом зі спільниками виявляв людей з великими криптовалютними активами і зламував їх телефони, підкуповуючи або обманюючи співробітників операторів бездротового зв’язку. Потім злочинці перехоплювали аутентифікаційні повідомлення, отримували доступ до конфіденційної інформації і крали кошти з криптовалютних рахунків жертв.

Пінскі нібито хвалився друзям, що вже з 13 років зміг вкрасти криптовалюти на суму понад $ 100 млн і перевів сотні тисяч доларів в готівку, які зберігалися у нього в спальні. Як тільки стало відомо, що Терпін подає в суд на Пінскі, він злякався і надіслав криптовалюту, готівку і годинник на загальну суму в $ 2 млн безпосередньо Терпіну, визнавши свою провину. Однак цей вчинок не пом’якшив намірів жертви і бізнесмен вирішив довести справу до кінця.

За словами Терпіна, зловмисникові в скоєнні крадіжки допоміг Ніколас Трулі (Nicholas Truglia), який разом з Джоелом Ортісом (Joel Ortiz) був заарештований в минулому році за SIM-свопінг.

Терпін подав позов до суду Нью-Йорка з вимогою стягнути зі злочинця $ 71 млн відповідно до федерального закону, який допускає відшкодування збитку в триразовому розмірі.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці ІБ-компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність та комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version