Google відмовляється від Google Play Музика на користь Youtube Music

6 хв. читання
youtube music app 1280x720 1

Компанія Google завершує роботу сервісу Google Play Музика та розпочинає процес переходу передплатників на YouTube Music за допомогою нового інструменту передачі бібліотеки, який обіцяє полегшити перехід до завершення роботи пізніше 2020 року. Про це повідомляє Slashgear.

Компанія поступово додає функції в YouTube Music, чим полегшує процес передачі музичних бібліотек між програмами, щоб зробити перехід поступовим та безболісним.

Таким чином, хороша новина полягає в тому, що цей процес йде повільно, принаймні, поки що. Немає підстав очікувати, що Google Play Музика різко вимкнеться фактично вже цього року, заявляє Google, а новий інструмент передачі, запущений сьогодні, – лише перший крок до цього.

За його допомогою Ви зможете не лише перенести свою музичну бібліотеку на YouTube Music, але й свої списки відтворення та Ваші особисті смакові уподобання в музиці, за якими формуються підбірки.

“Наразі користувачі надалі матимуть доступ до обох послуг, – каже Google. – Ми хочемо гарантувати, що кожен має час перенести свій вміст і звикнути до YouTube Music, тому ми будемо надавати багато повідомлень перед тим, як користувачі більше не матимуть доступу до Google Play Музика”.

Якщо Ви – користувач Google Play Музики, незабаром отримаєте електронний лист із інструкціями, як розпочати передачу. Вам знадобиться додаток YouTube Music (який доступний для iOS та Android) – у межах якого з’явиться нова кнопка “Передати”. Клацнувши на неї, користувач зможе перемістити всі завантаження, покупки, додані пісні та альбоми, особисті та підписані списки відтворення, лайки та дизлайки, улюблені радіостанції та особисті налаштування, що вказують на уподобання користувача.

Оновлені рекомендації з’являться на домашньому екрані додатка YouTube Music. Пізніше буде повідомлення електронної пошти про те, що успішно  передана повна музична бібліотека, оскільки це займе трохи більше часу. Після цього все це буде видно на вкладці “Бібліотека”.

Тим часом подкасти обробляються по-різному. Для  того, щоб їх інтегрувати з одного додатку в інший, Google спрямовує людей на додаток Google Podcasts, який також доступний для iOS та Android. Існує нова сторінка, яка автоматизує передачу підписок і переміщення трансляцій з Google Play Музика  в Google Podcasts.

Як ми і очікували, до останнього часу не було чіткого співвідношення функцій між Google Play Музика і YouTube Music. Нещодавно Google оновив списки відтворення на останньому, щоб підтримати 5000 пісень у списку замість 1000; він також підтримує до 100 000 особистих треків у музичній бібліотеці YouTube, що вдвічі більше, ніж підтримує Google Play Музика

Є також можливість прослуховування в режимі офлайн – хоч на даний момент лише на Android –  і автоматичного підвантаження текстів пісень. Нова вкладка “Відкриття” також робить доступ до таких речей, як нові випуски та списки відтворення жанру, простішим.

Здебільшого користувачі можуть очікувати однакових цін від двох сервісів. YouTube Music підтримується безкоштовно. YouTube Music Premium складає $9,99 на місяць, без реклами, підтримки фонового прослуховування та забезпечення завантаження. YouTube Premium – $11,99, пропонує однакові функції і для відео YouTube, і для музики YouTube.

Абоненти Google Play Music Unlimited автоматично отримають доступ до еквівалентного рівня YouTube Music Premium або YouTube Premium. Це буде приблизно однаковою ціною, якщо користувач не перебуває в обставинах, за яких тарифи можуть змінитися.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК НАЛАШТУВТАИ НОВИЙ ІНТЕРФЕЙС У НАСТІЛЬНІЙ ВЕРСІЇ FACEBOOK? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, фахівці компанії Malwarebytes виявили нову шкідливу кампанію, під час якої зловмисники викрадають дані банківських карт користувачів за допомогою вбудованого в сайт шкідливого ПЗ.

Зверніть увагу, хакерська група Shiny Hunters заявила, що викрала 500 ГБ даних із депозиторіїв технічного гіганта Microsoft на платформі розробників GitHub, якою  володіє компанія.

Також дослідники безпеки з компанії VPNpro проаналізували 20 найпопулярніших VPN-сервісів і виявили, що два з них містять уразливості, які зловмисники можуть проексплуатувати для перехоплення з’єднання з метою відправлення підроблених оновлень і встановлення шкідливих програм або крадіжки даних користувача.

Коли у Вас кілька облікових записів, тримати у голові усі паролі до них стає складно. Ви можете вдатися до простих комбінацій, однак це лише одна з багатьох помилок, які Ви можете допустити. Ознайомитеся із п’ятьма найпоширенішими помилками, до яких Ви можете вдатися під час створення та використання паролів.

До речі, купувати поганий ноутбук стає складніше, але те, що відрізняє найкращі ноутбуки від хороших ноутбуків, – це те, як вони врівноважують потужність, ефективність, портативність та комфорт. Як вибрати з-поміж кращих пропозицій, які вже є на ринку, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version