Органам охорони здоров’я надали доступ до технології відстеження COVID-19

5 хв. читання
Apple i Google

У всьому світі уряди та органи охорони здоров’я працюють разом, щоб знайти рішення від пандемії COVID-19, щоб захистити людей та повернути суспільство до нормального режиму роботи. Розробники програмного забезпечення роблять внесок у розробку технічних інструментів, щоб допомогти боротися з вірусом та врятувати життя.

У такому дусі співпраці Google та Apple заявляють про спільні зусилля, щоб дозволити використання технології Bluetooth, щоб допомогти урядам та медичним установам зменшити розповсюдження вірусу.

В Google та Apple вважають, що ніколи не було важливішого моменту спільної роботи над вирішенням однієї з найактуальніших проблем у світі.

Однією з найефективніших методик, якими користуються службовці охорони здоров’я під час спалахів, називається пошук контактів. Завдяки такому підходу службовці охорони здоров’я контактують, випробовують, лікують та консультують людей, які, можливо, потрапили до ураженої людини. Одним з нових елементів відстеження контактів є повідомлення про експозицію: використання цифрових технологій, що зберігають конфіденційність, щоб повідомити комусь, що вони, можливо, потрапили до місця, де я загроза зараження вірусом. Повідомлення про експозицію має конкретну мету швидкого повідомлення, що особливо важливо для уповільнення поширення хвороби, яка може поширюватися безсимптомно.

Щоб допомогти, Apple та Google співпрацювали над створенням технології оповіщення про експозицію, яка дасть змогу програмам, створеним органами охорони здоров’я, працювати більш точно, надійно та ефективно працювати як на телефонах Android, так і на iPhone. Протягом останніх декількох тижнів дві компанії працювали разом, звертаючись до службовців охорони здоров’я, науковців, груп приватного життя та лідерів уряду у всьому світі, щоб зробити свій внесок та надати рекомендації.

Починаючи з 20 травня, ця технологія сповіщень про експозицію доступна державним службам охорони здоров’я як на iOS, так і на Android. Те, що вони створили, – це не додаток – швидше, органи охорони здоров’я включатимуть API у власні програми, які люди встановлюють. Наша технологія створена для покращення роботи цих додатків. Кожен користувач повинен вирішити, чи потрібно вмикати сповіщення про експозицію чи ні; система не збирає та не використовує місцезнаходження з пристрою.

Сьогодні ця технологія перебуває в руках органів охорони здоров’я в усьому світі, – повідомили в Google та Apple.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version