В ОС Windows 10 з’явиться новий стандарт безпеки – підтримка Wi-Fi 6 та WPA3

7 хв. читання

Microsoft оголосила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Microsoft Update 10 травня 2020 року випущена корпорацією Microsoft як частина поступового впровадження для користувачів у всьому світі, пише Bleeping Computer.

“Windows 10 (версія 2004) підтримує Wi-Fi 6 і WPA3″, – говорить Microsoft. Wi-Fi 6 забезпечує краще бездротове охоплення та продуктивність із додатковою безпекою. WPA3 забезпечує покращену безпеку Wi-Fi за допомогою останнього стандарту.”

Для підключення до бездротових мереж, які використовують Wi-Fi 6 та WPA3, Вам знадобиться маршрутизатор з підтримкою обох стандартів, адаптер бездротової мережі з підтримкою Wi-Fi 6 та Windows 10 2004, встановлена на Вашому ПК.

Щоб перевірити та переконатися, що у Вас встановлено останнє оновлення Windows 10,натисніть кнопку “Пуск“, потім перейдіть до “Налаштування“>”Оновлення та безпека“>”Оновлення Windows” та натисніть кнопку “Перевірити оновлення“.

wi fi router

Ви можете дізнатися, чи підтримує Ваш маршрутизатор Wi-Fi 6 та WPA3, переглянувши документацію або відвідавши веб-сайт виробника маршрутизатора.

“Ви також можете перевірити, чи підтримує ваш маршрутизатор Wi-Fi 6, відкривши командний рядок, а потім набравши команду netsh wlan show drivers. Потім перевірте підтримувані типи радіозв’язку та перевірте, чи не містить він 802.11ax”, – пояснює Microsoft.

Щоб дізнатися, чи підключені Ви до мережі Wi-Fi 6:

  • Підключіться до мережі Wi-Fi.
  • Виберіть значок мережі Wi-Fi праворуч на панелі завдань, а потім виберіть “Властивості” під назвою мережі Wi-Fi.
  • На екрані мережі Wi-Fi у розділі “Властивості” подивіться на значення поряд із протоколом. Якщо комп’ютер підключено до мережі Wi-Fi 6, він скаже Wi-Fi 6 (802.11ax).

Щоб дізнатися, чи підключений комп’юетр ви за допомогою захисту WPA3:

  • Підключіться до мережі Wi-Fi.
  • Виберіть значок мережі Wi-Fi праворуч на панелі завдань, а потім виберіть “Властивості” під назвою мережі Wi-Fi.
  • На екрані мережі Wi-Fi у розділі “Властивості” перегляньте значення поруч із типом безпеки. Він буде включати WPA3, якщо Ви підключені до мережі, яка використовує шифрування WPA3 для безпеки.

Що таке Wi-Fi 6 та WPA3?

Wi-Fi 6 – це шосте покоління Wi-Fi на основі стандарту IEEE 802.11ax, і він оснащений кількома вдосконаленнями, включаючи, але не обмежуючись, більш високими швидкостями передачі даних, меншу затримку, підвищену потужність, кращі показники роботи в середовищах із безліч підключених пристроїв, а також підвищену енергоефективність.

WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3) – це стандарт безпеки та техніка автентифікації користувачів, розроблений для усунення недоліків у захисті WPA2 та кращої безпеки бездротових комп’ютерних мереж.

Про WPA3 було заявлено у січні 2018 року, через три місяці після того, як дослідник безпеки Маті Ванхоеф розкрив вразливість KRACK, що впливає на протокол WPA2 WiFi, який використовується мільярдами пристроїв.

Пізніше стандарт був випущений у червні 2018 року з більш стійкою автентифікацією на основі пароля та еквівалентом 192-бітової криптографічної потужності для корпоративних рішень.

Через рік, у квітні 2019 року, дослідники безпеки Маті Ванхоеф та Еял Ронен відкрили колекцію нових проблем безпеки WPA3, спільно відомих як Dragonblood, які дозволяють зловмисникам зламати паролі мережі Wi-Fi, отримувати доступ до зашифрованого мережевого трафіку, обмінюваного між підключеними пристроями, та вкрасти конфіденційну інформацію, таку як номери кредитної картки, паролі, електронні листи та інше.

Після розкриття помилок Wi-Fi Alliance заявив у прес-релізі, що “ці проблеми можуть бути усунені за допомогою оновлень програмного забезпечення без будь-якого впливу на здатність пристроїв добре працювати разом. Немає жодних доказів того, що ці вразливості експлуатувались, та що виробники пристроїв, які їх містять, вже почали розгортати патчі для вирішення проблеми “.

Windows 10, версія 2004, містить ці контрзаходи із захисту клієнтів від атак, які намагаються зловживати вадами безпеки DragonBlood та KRACK.

ЦІКАВО ЗНАТИ:

Новини

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version