Google навчає користувачів, як боротися з шахрайствами в Інтернеті

5 хв. читання
computer user 123

Google сьогодні представила веб-сайт, спрямований на те, щоб навчити людей розпізнавати та уникати шахрайств в Інтернеті, коли автори цифрових містифікацій використовують загрозу коронавірусної пандемії.

Веб-сайт Scamspotter.org намагається показати людям, як виявити такі речі, як підробні тести на коронавірус, фальшиві вакцини чи іншу неправдиву медичну інформацію, пише Cnet.

На сайті також висвітлюються певні зразки афер та характерна поведінка аферистів – наприклад  “романтик”, який просить ціль передати йому гроші або придбати йому подарункові картки.

Google запустив цей інструмент у партнерстві з Cybercrime Support Network, некомерційною організацією, яка надає допомогу жертвам онлайн-шахрайства. Веб-сайт містить опитування, яке дозволяє перевірити, чи знайомі відвідувачі сайту із загальними сценаріями шахрайства, як-от отримання повідомлення про виграш поїздки на Гаваї, навіть якщо вони не брали участі у конкурсі.

“Це було зроблено вчасно, адже шахраї експлуатували тему пандемії коронавірусу з “тривожною швидкістю”, – зазначив Google.

За даними Федеральної торгової комісії (FTC), американці втратили понад 40 мільйонів доларів через афери, пов’язані з COVID-19.  Загальні втрати різних агентств, пов’язані з різними шахрайствами, включно із “коронавірусним”, становитимуть 2 мільярди доларів у цьому році.

На початку цього місяця FTC попередила громадськість про афери з листами або SMS, пов’язані з відстеженням контактів, що проводиться службами охорони здоров’я для відстеження поширення вірусу.

Шахраї просять особисту інформацію –  таку як номер соціального страхування, банківський рахунок або номер кредитної картки (Google і Apple випустили власні інструменти для відстеження контактів, хоча вони підтримуються додатками, створеними державними службами охорони здоров’я).

Веб-сайт особливо орієнтований на просвіту людей похилого віку, які втрачають значно більше грошей через афери, ніж інші демографічні категорії користувачів, зазначили у Google. Компанія закликала молодих людей поділитися інформацією з веб-сайту з родичами або знайомими людьми похилого віку,

“Це потребуватиме діалогу між поколіннями”, – заявив Вінт Серф, піонер розвитку Інтернету, а також віце-президент Google. – Якщо ми навчимося розпізнавати зловмисників, ми можемо ефективно витратити свій час, зосереджуючись на важливих моментах”.

Серф, якому 76 років, сказав, що люди похилого віку повинні відчувати, що вони можуть комфортно користуватися Інтернетом, оскільки “ми це вигадали”.

ЦІКАВО ЗНАТИ:

Новини

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ FACE ID НА СВОЄМУ IPHONE ПІД ЧАС НОСІННЯ МАСКИ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, після встановлення оновлення  Windows 10 May 2019 Update і November 2019 Update перестають працювати звукові карти, з’являється “синій екран смерті” або виникають проблеми з тимчасовим профілем користувача, а в процесі встановлення з’являються неінформативні повідомлення про помилку.

Також у поштовому сервісі Gmail з’явилася нова функція Google Meet – відтепер Ви можете з’єднуватись зі своїми рідними, друзями, колегами чи знайомими за допомогою відеоконференцзв’язку, не виходячи з пошти. Якщо до Вашого комп’ютера під’єднана відеокамера, достатьно буде натиснути кілька разів, щоб розпочати відеочат.

Хоча Microsoft Office все ще є розповсюдженим вибором для обробки текстів, презентацій слайд-шоу, обчислень електронних таблиць та багатьох інших цифрових завдань, є ще безліч безкоштовних альтернатив.

Зверніть увагу, що за допомогою протоколу віддаленого робочого стола (RDP) адміністратори мережі можуть відкрити користувачам порти для загального доступу через Інтернет до робочих документів з домашнього комп’ютера. Але це становить небезпеку, адже таким чином хакери можуть їх виявити та атакувати.

Окрім цього, інструмент віддаленого доступу з функціями бекдору під назвою Mikroceen використовують у шпигунських атаках на урядові структури та організації в галузі телекомунікацій та газовій промисловості Центральної Азії. Зловмисники могли отримати довгостроковий доступ до інфікованих мереж, маніпулювати файлами та робити знімки екрану.

Поділитися
Exit mobile version