Як шукати та відкривати будь-які файли на Вашому комп’ютері через командний рядок?

4 хв. читання

Пошук та відкриття файлів за допомогою командного рядка – це так само просто, як навігація та відкриття файлу у File Explorer, пише How-to Geak. Як це робиться читайте у статті.

Спочатку відкрийте командний рядок на своєму ПК, ввівши “cmd” на панелі пошуку Windows, а потім виберіть “Командний рядок” у результатах пошуку.

command

Після відкриття командного рядка Ви готові знайти та відкрити файл.

Знаходимо файли за допомогою командного рядка

Можливо, Ви вже знаєте шлях до файлу до елемента, який Ви хочете відкрити, – можливо, ні. Якщо ні, то Вам не потрібно шукати через Провідник файлів просто, щоб пізніше повернутися до командного рядка. Ви можете використовувати цю команду замість цього:

dir "\search term*" /s

Просто замініть “пошуковий термін” на, звичайно, власне пошуковий термін. Отже, якщо ми хотіли знайти наш файл під назвою “Example File”, ми використаємо цю команду:

dir "\example file*" /s

Тепер командний рядок буде шукати та знаходити всі екземпляри введеного Вами пошукового терміна. Він (1) покаже вам шлях до файлу, а (2) дасть вам ім’я та розширення файлу.

Тепер, коли ми знайшли наш файл, давайте його відкриємо.

Відкрийте файли за допомогою командного рядка

Щоб відкрити файл, вам потрібно перейти до каталогу в командному рядку, який містить файл, який Ви хочете відкрити. У цьому прикладі ми створили папку “Приклад” у нашій папці “Документи”, тому ми вирушимо туди.

У командному рядку використовуйте команду Змінити каталоги ( cd <folder>) для навігації в папках. Оскільки ми зараз перебуваємо на найвищому рівні файлової системи комп’ютера, нам спочатку потрібно перейти до “Документи”, а потім “Приклад”. Отже, ми будемо використовувати цю команду:

cd Documents\Example

Зауважте, що Ви повинні перейти до безпосередньої структури файлів. У цьому випадку ми не можемо пропустити “Документи” і перейти прямо до “Приклад”.

Після введення команди натисніть клавішу Enter. Тепер Ви будете в цій папці.

Зараз час відкрити файл у цій папці. Наш файл названий “Приклад файлу”.

Щоб відкрити файл, введіть ім’я та розширення у лапках. В цьому випадку:

“example file.docx”

Файл тепер відкриється.

Щоб зробити процес трохи швидшим, Ви можете фактично перейти до потрібної папки та відкрити файл однією командою. Маючи на увазі, що ми знову на найвищому рівні, ми виконуємо цю команду:

“Documents\Example\example file.docx”

Єдина відмінність полягає в тому, що Ви не додаєте команду cd, і весь шлях у цитатах.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version