В Україні запрацював сервіс перевірки електронних квитанцій

4 хв. читання
smartphone security
touchphone in female hands

В Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій.

За допомогою check.gov.ua можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Із сервісом check.gov.ua працюють такі держоргани:

  1. Сервісні центри МВС (водійські посвідчення, довідка про несудимість тощо);
  2. Міграційна служба (паспорти, закордонні паспорти тощо);
  3. РАГСи (усі послуги — народження, шлюб тощо);
  4. ЦНАП (послуги Міграційної служби та РАГСів);
  5. Послуги в облдержадміністраціях (ліцензії, виписки тощо).

Якщо хтось зі списку перерахованих вище органів вимагає паперову квитанцію — зателефонуйте на гарячу лінію 1545, і для цього органу проведуть додаткове роз’яснення.

Для чого потрібен check.gov.ua?

Сьогодні, якщо Ви оплачуєте держпослуги, наприклад, отримання паспорту, сплата штрафів, послуги РАГСів, у Вас вимагають квитанцію з банку. Саме тому в більшості випадках Ви не можете просто оплатити потрібну послугу через Інтернет-банк або мобільний додаток. Сервіс check.gov.ua дозволить тепер платити через смартфон, а не через каси, тим самим заощаджуючи не лише час, але й гроші.

Як працює сервіс check.gov.ua?

Електронний сервіс check.gov.ua простий у використанні. Замість паперової квитанції користувач просто надає її код.Той, хто зобов’язаний перевірити здійснення платежу, заходить на офіційний сайт check.gov.ua і вводить наданий код.

До веб-сторінки сервісу check.gov.ua через API відбувається підключення установи чи банку.

Користувач заходить на сторінку, вводить номер квитанції – і бачить її на екрані. Якщо потрібно, можна завантажити її з накладеним ЕЦП.

Як працює сервіс, наведено в інструкції нижче (на прикладі додатку “Монобанку”):

  1. Оплачуєте послугу через додаток monobank (або іншої банківської установи, підключеної до послуги). Здійснити оплату можна у присутності працівника держустанови.
  2. Натискаєте на потрібну операцію у виписці.
  3. Повідомляєте номер квитанції (у деталях транзакції є 16-значний номер квитанції, який копіюється під час довгого натискання)
  4. Працівник перевіряє квитанцію на check.gov.ua

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version