Кіберзлочинці почали “скуповувати” облікові дані YouTube-каналів

3 хв. читання
youtube virus

Експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників.

Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $ 1 тисячі.

Служба підтримки YouTube наповнена скаргами користувачів, які втратили доступ до свого каналу та отримали вимоги про викуп. Конфіденційні дані викрадаються в основному зі скомпрометованих комп’ютерів в ході фішингових кампаній. Інформація використовується для авторизації в певних сервісах, а потім продається на підпільних форумах.

Один з продавців виставив на аукціон список з 990 тис. активних YouTube-каналів з початковою ставкою в $ 1,5 тис. Продавець, імовірно, хотів швидко заробити гроші, оскільки будь-який бажаючий міг позачергово придбати список облікових даних за $ 2,5 тис.

Інший набір з 687 облікових записів YouTube з розбивкою за кількістю передплатників був доступний за початковою ціною в $ 400. Будь-який покупець міг заплатити $ 5 тис. І отримати його позачергово.

За словами експертів, зростання кількості облікових даних YouTube-каналів, ймовірно, відбувається з скомпрометованих комп’ютерів. Користувачі, що повідомляють про злам облікового запису YouTube, часто скаржаться на те, що їх обманом змусили завантажити шкідливе ПЗ на свої комп’ютери.

“Злочинці видавали себе за спонсорів YouTube, і коли я спробував зайти на їх сайт, на мою систему були завантажені кейлоггери і шпигунські програми. Вони змінили мій пароль, видалили прив’язані пристрої, видалили мій номер телефону, що використовується для відновлення і електронну пошту протягом приблизно 2 хвилин. Потім вони стали вимагати у мене викуп в біткойнах і погрожували продати мій канал”, – розповіла одна з жертв.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version