Mozilla додасть у свій браузер функцію експорту паролів в текстовому вигляді

3 хв. читання

Компанія планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Як і в інших браузерах, в Firefox є вбудований менеджер паролів, що дозволяє зберігати логіни і паролі для авторизації на сайтах, де у користувача є зареєстрований обліковий запис. Коли користувач заходить на сайт, браузер автоматично заповнює форму авторизації.

У Firefox 79 Nightly з’явилася можливість експортувати збережені браузером облікові дані в CSV-файл. Це можна зробити, скориставшись опцією “Експорт облікових даних” в меню. Після натискання на опцію з’явиться попередження про те, що паролі будуть збережені в текстовому вигляді, і прочитати їх зможе будь-хто, у кого є доступ до файлу. Якщо користувач продовжить процес експорту, в якості додаткової міри безпеки Windows попросить ввести пароль для авторизації в облікового запису. Далі користувач повинен вказати, куди зберегти файл logins.csv.

Нова функція стане дуже корисною для користувачів, що бажають перейти на окремі від браузера менеджери паролів, однак вона також представляє собою загрозу безпеці. Заволодівши паролем до облікового запису Windows жертви, зловмисник зможе експортувати всі паролі з браузера в відкритому вигляді.

export confirmation

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version